BibTex RIS Kaynak Göster

Tea Degustation Method (in Turkish)

Yıl 1978, Cilt: 3 Sayı: 1, - , 01.02.1978

Öz

  2.83 gram çay tartılır ve 250 cc hacimli özel porselen kaba konur. Üzerine kaynar derecedeki damıtık sudan eklenir. Kabın kapağı örtülür ve 5-6 dakika beklenir. Elde olunan infüzyon ayrı bir kaba alınır ve porselen kapta kalan çay yaprakları aynı kabın tersine çevrilmiş kapağı içerisine konur Degüstasyon neon lambası ile veya parlak ışık veren floresans lamba ile aydınlatılmış bir laboratuvarda yapılmalıdır. - Tadımda, numune yutulmamalıdır. - Tükürme kabı (spitting vessel) tadımcının ayaklarının ön kısmında durmalıdır. - Önce kuru çay - sonra dem artığı - sonra likör incelenir. 

Çay Degüstasyon Yöntemi

Yıl 1978, Cilt: 3 Sayı: 1, - , 01.02.1978

Öz

  2.83 gram çay tartılır ve 250 cc hacimli özel porselen kaba konur. Üzerine kaynar derecedeki damıtık sudan eklenir. Kabın kapağı örtülür ve 5-6 dakika beklenir. Elde olunan infüzyon ayrı bir kaba alınır ve porselen kapta kalan çay yaprakları aynı kabın tersine çevrilmiş kapağı içerisine konur Degüstasyon neon lambası ile veya parlak ışık veren floresans lamba ile aydınlatılmış bir laboratuvarda yapılmalıdır. - Tadımda, numune yutulmamalıdır. - Tükürme kabı (spitting vessel) tadımcının ayaklarının ön kısmında durmalıdır. - Önce kuru çay - sonra dem artığı - sonra likör incelenir. 

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ö. Lütfi Gürses Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 1978
Yayımlandığı Sayı Yıl 1978 Cilt: 3 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Gürses, Ö. L. . (1978). Çay Degüstasyon Yöntemi. Gıda, 3(1).
AMA Gürses ÖL. Çay Degüstasyon Yöntemi. GIDA. Şubat 1978;3(1).
Chicago Gürses, Ö. Lütfi. “Çay Degüstasyon Yöntemi”. Gıda 3, sy. 1 (Şubat 1978).
EndNote Gürses ÖL (01 Şubat 1978) Çay Degüstasyon Yöntemi. Gıda 3 1
IEEE Ö. L. . Gürses, “Çay Degüstasyon Yöntemi”, GIDA, c. 3, sy. 1, 1978.
ISNAD Gürses, Ö. Lütfi. “Çay Degüstasyon Yöntemi”. Gıda 3/1 (Şubat 1978).
JAMA Gürses ÖL. Çay Degüstasyon Yöntemi. GIDA. 1978;3.
MLA Gürses, Ö. Lütfi. “Çay Degüstasyon Yöntemi”. Gıda, c. 3, sy. 1, 1978.
Vancouver Gürses ÖL. Çay Degüstasyon Yöntemi. GIDA. 1978;3(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/