BibTex RIS Kaynak Göster

Catering Applications; Quality, Risk and Future Pespective (Turkish with English Abstract)

Yıl 1987, Cilt: 12 Sayı: 1, - , 01.02.1987

Öz

Catering includes all systems that are involved in preparation of ready-to-eat meals, these being precooking operations, cooking, different preservation methods for securing longer shelf-life, storage and reheating. It is a fact that, adequate and balanced nutrition can only be achieved with nutritive and safe food commodities. Therefore from aspects of public health, catering services, which have gained increasing significance, have to be of high quality and economical, as well as free of any risks for human health. The subject was handled under these perspectives and interrelations between catering systems applications and quality improvement have been determined. Moreover, probable risk parameters involved in these systems have been assessed and respective preventive measures have bean investigated. 

Catering Uygulamaları; Kalite, Risk ve Gelecek Perspektifi

Yıl 1987, Cilt: 12 Sayı: 1, - , 01.02.1987

Öz

  Catering; tüketiciye yemeye hazır şekilde sunulmak amacıyla hazırlanan gıdaların önişlemlerden ve pişirme işleminden sonra hemen ya da bunların değişik saklama yöntemleri ile uzun süre korunarak depolanması ve ısıtılması aşamalarını içeren sistemleri içermektedir. Sağlıklı ve dengeli beslenmenin ancak besleyici ve güvenilir gıdalarla sağlanabileceği bir gerçektir. Bu nedenle ülkemizde giderek önem kazanmaya başlayan toplu beslenme (Catering) olgusunun bu çerçevede yani kaliteli ve ekonomik olması ayrıca insan sağlığı açısından herhangi bir risk taşımaması toplum sağlığı açısından önemlidir. Konu bu çerçevede ele alınarak “Catering Sistemleri” uygulamaları ile kalitenin iyileştirilmesi arasındaki bağlantının açıklanmasına çalışılmıştır. Ayrıca söz konusu sistemlerdeki risk odakları yanında bunların ortadan kaldırılması yolları da incelenmiştir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Mehmet Pala Bu kişi benim

Y. Birol Saygı

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 1987
Yayımlandığı Sayı Yıl 1987 Cilt: 12 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Pala, M. ., & Saygı, Y. B. . (1987). Catering Uygulamaları; Kalite, Risk ve Gelecek Perspektifi. Gıda, 12(1).
AMA Pala M, Saygı YB. Catering Uygulamaları; Kalite, Risk ve Gelecek Perspektifi. GIDA. Şubat 1987;12(1).
Chicago Pala, Mehmet, ve Y. Birol Saygı. “Catering Uygulamaları; Kalite, Risk Ve Gelecek Perspektifi”. Gıda 12, sy. 1 (Şubat 1987).
EndNote Pala M, Saygı YB (01 Şubat 1987) Catering Uygulamaları; Kalite, Risk ve Gelecek Perspektifi. Gıda 12 1
IEEE M. . Pala ve Y. B. . Saygı, “Catering Uygulamaları; Kalite, Risk ve Gelecek Perspektifi”, GIDA, c. 12, sy. 1, 1987.
ISNAD Pala, Mehmet - Saygı, Y. Birol. “Catering Uygulamaları; Kalite, Risk Ve Gelecek Perspektifi”. Gıda 12/1 (Şubat 1987).
JAMA Pala M, Saygı YB. Catering Uygulamaları; Kalite, Risk ve Gelecek Perspektifi. GIDA. 1987;12.
MLA Pala, Mehmet ve Y. Birol Saygı. “Catering Uygulamaları; Kalite, Risk Ve Gelecek Perspektifi”. Gıda, c. 12, sy. 1, 1987.
Vancouver Pala M, Saygı YB. Catering Uygulamaları; Kalite, Risk ve Gelecek Perspektifi. GIDA. 1987;12(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/