BibTex RIS Kaynak Göster

Deep Frying Process and Oxidative Changes in the Frying Oil (in Turkish)

Yıl 1978, Cilt: 3 Sayı: 6, - , 01.12.1978

Öz

Derin-Yağ’da kızartma (Deep-Fat Frying) herhangi bir gıda maddesinin kızgın yağ’da pişirilmesi olarak tanımlanabilir. Şekil 1’de şematize edildiği gibi kızartma işleminde sisteme giren maddelerin başında kızartma yağı ve gıda maddesi gelir. Yağı kızartma derecesine yükselten ısı enerjisi, yağın hava ile teması sonucu havanın oksijeni sisteme ikinci derecede dahil olan birimler olarak düşünülebilir. Sistemden uzaklaşan birimler ise; başta kızarmış gıda maddesi olmak üzere buhar, düşük moleküllü uçucu maddeler ve gıda maddesinden arta kalan kırıntılar olarak sıralanabilir. Ayrıca bir kısım yağ gıda maddesince emilerek sistemden uzaklaşmaktadır.  

Derin Yağ’da Kızartma İşlemi ve Kızartma Yağında Oksidatif Değişmeler

Yıl 1978, Cilt: 3 Sayı: 6, - , 01.12.1978

Öz

Derin-Yağ’da kızartma (Deep-Fat Frying) herhangi bir gıda maddesinin kızgın yağ’da pişirilmesi olarak tanımlanabilir. Şekil 1’de şematize edildiği gibi kızartma işleminde sisteme giren maddelerin başında kızartma yağı ve gıda maddesi gelir. Yağı kızartma derecesine yükselten ısı enerjisi, yağın hava ile teması sonucu havanın oksijeni sisteme ikinci derecede dahil olan birimler olarak düşünülebilir. Sistemden uzaklaşan birimler ise; başta kızarmış gıda maddesi olmak üzere buhar, düşük moleküllü uçucu maddeler ve gıda maddesinden arta kalan kırıntılar olarak sıralanabilir. Ayrıca bir kısım yağ gıda maddesince emilerek sistemden uzaklaşmaktadır.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Haluk Alım Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1978
Yayımlandığı Sayı Yıl 1978 Cilt: 3 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Alım, H. . (1978). Derin Yağ’da Kızartma İşlemi ve Kızartma Yağında Oksidatif Değişmeler. Gıda, 3(6).
AMA Alım H. Derin Yağ’da Kızartma İşlemi ve Kızartma Yağında Oksidatif Değişmeler. GIDA. Aralık 1978;3(6).
Chicago Alım, Haluk. “Derin Yağ’da Kızartma İşlemi Ve Kızartma Yağında Oksidatif Değişmeler”. Gıda 3, sy. 6 (Aralık 1978).
EndNote Alım H (01 Aralık 1978) Derin Yağ’da Kızartma İşlemi ve Kızartma Yağında Oksidatif Değişmeler. Gıda 3 6
IEEE H. . Alım, “Derin Yağ’da Kızartma İşlemi ve Kızartma Yağında Oksidatif Değişmeler”, GIDA, c. 3, sy. 6, 1978.
ISNAD Alım, Haluk. “Derin Yağ’da Kızartma İşlemi Ve Kızartma Yağında Oksidatif Değişmeler”. Gıda 3/6 (Aralık 1978).
JAMA Alım H. Derin Yağ’da Kızartma İşlemi ve Kızartma Yağında Oksidatif Değişmeler. GIDA. 1978;3.
MLA Alım, Haluk. “Derin Yağ’da Kızartma İşlemi Ve Kızartma Yağında Oksidatif Değişmeler”. Gıda, c. 3, sy. 6, 1978.
Vancouver Alım H. Derin Yağ’da Kızartma İşlemi ve Kızartma Yağında Oksidatif Değişmeler. GIDA. 1978;3(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/