BibTex RIS Kaynak Göster

Preservation of Fishes by Chilling- Freezing and Salting Methods (in Turkish)

Yıl 1978, Cilt: 3 Sayı: 6, - , 01.12.1978

Öz

İnsanların beslenmesinde esas unsurların başında hayvansal proteinler gelmektedir. Zira bilindiği gibi esansiyel aminoasitler mutlak olarak hayvansal gıdalardan alınmak zorundadır. Balkı etinin bileşimi çok çeşitli faktörlere (yaş, çeşit, avlanma vb.) bağlı olmakla beraber, genellikle %70-85 su, %15-20 protein, %1-10 yağ, %0.1-0.3 şeker ve %1-1.5 kül ihtiva etmektedir. Balıklarda su ve yağ miktarı, protein miktarından daha fazla değişkendir, şeker ve kül miktarı ise daha sabittir. Yağ miktarı balık türüne göre değiştiği gibi avlanma zamanına bağlı olarak da farklılık gösterir. Bu miktar, su miktarı ile ters orantılıdır.  

Balıkların Soğutma-Dondurma ve Salamura Metodları ile Muhafazası

Yıl 1978, Cilt: 3 Sayı: 6, - , 01.12.1978

Öz

İnsanların beslenmesinde esas unsurların başında hayvansal proteinler gelmektedir. Zira bilindiği gibi esansiyel aminoasitler mutlak olarak hayvansal gıdalardan alınmak zorundadır. Balkı etinin bileşimi çok çeşitli faktörlere (yaş, çeşit, avlanma vb.) bağlı olmakla beraber, genellikle %70-85 su, %15-20 protein, %1-10 yağ, %0.1-0.3 şeker ve %1-1.5 kül ihtiva etmektedir. Balıklarda su ve yağ miktarı, protein miktarından daha fazla değişkendir, şeker ve kül miktarı ise daha sabittir. Yağ miktarı balık türüne göre değiştiği gibi avlanma zamanına bağlı olarak da farklılık gösterir. Bu miktar, su miktarı ile ters orantılıdır.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Hamdi Ertaş Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1978
Yayımlandığı Sayı Yıl 1978 Cilt: 3 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Ertaş, H. . (1978). Balıkların Soğutma-Dondurma ve Salamura Metodları ile Muhafazası. Gıda, 3(6).
AMA Ertaş H. Balıkların Soğutma-Dondurma ve Salamura Metodları ile Muhafazası. GIDA. Aralık 1978;3(6).
Chicago Ertaş, Hamdi. “Balıkların Soğutma-Dondurma Ve Salamura Metodları Ile Muhafazası”. Gıda 3, sy. 6 (Aralık 1978).
EndNote Ertaş H (01 Aralık 1978) Balıkların Soğutma-Dondurma ve Salamura Metodları ile Muhafazası. Gıda 3 6
IEEE H. . Ertaş, “Balıkların Soğutma-Dondurma ve Salamura Metodları ile Muhafazası”, GIDA, c. 3, sy. 6, 1978.
ISNAD Ertaş, Hamdi. “Balıkların Soğutma-Dondurma Ve Salamura Metodları Ile Muhafazası”. Gıda 3/6 (Aralık 1978).
JAMA Ertaş H. Balıkların Soğutma-Dondurma ve Salamura Metodları ile Muhafazası. GIDA. 1978;3.
MLA Ertaş, Hamdi. “Balıkların Soğutma-Dondurma Ve Salamura Metodları Ile Muhafazası”. Gıda, c. 3, sy. 6, 1978.
Vancouver Ertaş H. Balıkların Soğutma-Dondurma ve Salamura Metodları ile Muhafazası. GIDA. 1978;3(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/