Mold ripened foods which are usually produced traditionally have several advantages due to their unique taste and flavor. In this literature review, mold ripened foods were evaluated in terms of their sources, vegetable and/or animal, and some information was provided concerning their production and consumption status in different parts of the world. Additionally, starter mold cultures and their properties with mycotoxin concerns in those foods were discussed in a certain detail.
Daha çok geleneksel olarak üretilen küflerde olgunlaştırılan gıdalar, kendilerine özgü tat ve aromaları ile bir çok üstünlüklere sahiptir. Bu derlemede küflerle olgunlaştırılan ürünler bitkisel ve hayvansal kaynaklı gıdalar olarak ele alınmış ve bu ürünlerin çeşitli ülkelerdeki üretimi ve tüketimi hakkında bazı bilgiler verilmiştir. Ayrıca starter kültür olarak kullanılacak küfler ve bunlarda bulunması gereken özellikler belirtilmiş, bunlarla üretilen gıdaların tüketimi ile ortaya çıkan avantaj ve dezavantajlar sıralanmıştır. Kısaca mikotoksinler hakkında da bilgi verilmiştir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ağustos 1997 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1997 Cilt: 22 Sayı: 4 |