BibTex RIS Kaynak Göster

Some Vegetable and Animal Foods Ripened by Molds (Turkish with English Abstract)

Yıl 1997, Cilt: 22 Sayı: 4, - , 01.08.1997

Öz

Mold ripened foods which are usually produced traditionally have several advantages due to their unique taste and flavor. In this literature review, mold ripened foods were evaluated in terms of their sources, vegetable and/or animal, and some information was provided concerning their production and consumption status in different parts of the world. Additionally, starter mold cultures and their properties with mycotoxin concerns in those foods were discussed in a certain detail.

Küfle Olgunlaştırılan Bazı Bitkisel ve Hayvansal Gıdalar

Yıl 1997, Cilt: 22 Sayı: 4, - , 01.08.1997

Öz

Daha çok geleneksel olarak üretilen küflerde olgunlaştırılan gıdalar, kendilerine özgü tat ve aromaları ile bir çok üstünlüklere sahiptir. Bu derlemede küflerle olgunlaştırılan ürünler bitkisel ve hayvansal kaynaklı gıdalar olarak ele alınmış ve bu ürünlerin çeşitli ülkelerdeki üretimi ve tüketimi hakkında bazı bilgiler verilmiştir. Ayrıca starter kültür olarak kullanılacak küfler ve bunlarda bulunması gereken özellikler belirtilmiş, bunlarla üretilen gıdaların tüketimi ile ortaya çıkan avantaj ve dezavantajlar sıralanmıştır. Kısaca mikotoksinler hakkında da bilgi verilmiştir. 

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Hasan Yetim Bu kişi benim

Songül Çakmakçı Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1997
Yayımlandığı Sayı Yıl 1997 Cilt: 22 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Yetim, H. ., & Çakmakçı, S. . (1997). Küfle Olgunlaştırılan Bazı Bitkisel ve Hayvansal Gıdalar. Gıda, 22(4).
AMA Yetim H, Çakmakçı S. Küfle Olgunlaştırılan Bazı Bitkisel ve Hayvansal Gıdalar. GIDA. Ağustos 1997;22(4).
Chicago Yetim, Hasan, ve Songül Çakmakçı. “Küfle Olgunlaştırılan Bazı Bitkisel Ve Hayvansal Gıdalar”. Gıda 22, sy. 4 (Ağustos 1997).
EndNote Yetim H, Çakmakçı S (01 Ağustos 1997) Küfle Olgunlaştırılan Bazı Bitkisel ve Hayvansal Gıdalar. Gıda 22 4
IEEE H. . Yetim ve S. . Çakmakçı, “Küfle Olgunlaştırılan Bazı Bitkisel ve Hayvansal Gıdalar”, GIDA, c. 22, sy. 4, 1997.
ISNAD Yetim, Hasan - Çakmakçı, Songül. “Küfle Olgunlaştırılan Bazı Bitkisel Ve Hayvansal Gıdalar”. Gıda 22/4 (Ağustos 1997).
JAMA Yetim H, Çakmakçı S. Küfle Olgunlaştırılan Bazı Bitkisel ve Hayvansal Gıdalar. GIDA. 1997;22.
MLA Yetim, Hasan ve Songül Çakmakçı. “Küfle Olgunlaştırılan Bazı Bitkisel Ve Hayvansal Gıdalar”. Gıda, c. 22, sy. 4, 1997.
Vancouver Yetim H, Çakmakçı S. Küfle Olgunlaştırılan Bazı Bitkisel ve Hayvansal Gıdalar. GIDA. 1997;22(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/