BibTex RIS Kaynak Göster

Some Factors Affecting Meat Quality (in Turkish)

Yıl 1979, Cilt: 4 Sayı: 3, - , 01.06.1979

Öz

Yağsız etin önemli kalite karakteristikleri; tazelik, yumuşaklık, renk, tad, özlülük ve su tutma kapasitesidir. Kas biyokimyası, et teknolojisi için kesin teoriler ortaya koymuş olup bunlardan bazıları burada tartışılacaktır. Et biyokimyası bilimi, et kalitesini düzeltmede veya bozulmayı önlemede et teknolojistleri için olanak sağlamaktadır. Et kalitesi biyokimyasını gözden geçirmeden önce, kas strüktürü ve metabolizmasının bazı genel görünüşünü gözden geçirmek gereklidir.

Et Kalitesine Etki Eden Bazı Faktörler

Yıl 1979, Cilt: 4 Sayı: 3, - , 01.06.1979

Öz

Yağsız etin önemli kalite karakteristikleri; tazelik, yumuşaklık, renk, tad, özlülük ve su tutma kapasitesidir. Kas biyokimyası, et teknolojisi için kesin teoriler ortaya koymuş olup bunlardan bazıları burada tartışılacaktır. Et biyokimyası bilimi, et kalitesini düzeltmede veya bozulmayı önlemede et teknolojistleri için olanak sağlamaktadır. Et kalitesi biyokimyasını gözden geçirmeden önce, kas strüktürü ve metabolizmasının bazı genel görünüşünü gözden geçirmek gereklidir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Hamdi Ertaş Bu kişi benim

Ekin Şahin Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1979
Yayımlandığı Sayı Yıl 1979 Cilt: 4 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Ertaş, H. ., & Şahin, E. . (1979). Et Kalitesine Etki Eden Bazı Faktörler. Gıda, 4(3).
AMA Ertaş H, Şahin E. Et Kalitesine Etki Eden Bazı Faktörler. GIDA. Haziran 1979;4(3).
Chicago Ertaş, Hamdi, ve Ekin Şahin. “Et Kalitesine Etki Eden Bazı Faktörler”. Gıda 4, sy. 3 (Haziran 1979).
EndNote Ertaş H, Şahin E (01 Haziran 1979) Et Kalitesine Etki Eden Bazı Faktörler. Gıda 4 3
IEEE H. . Ertaş ve E. . Şahin, “Et Kalitesine Etki Eden Bazı Faktörler”, GIDA, c. 4, sy. 3, 1979.
ISNAD Ertaş, Hamdi - Şahin, Ekin. “Et Kalitesine Etki Eden Bazı Faktörler”. Gıda 4/3 (Haziran 1979).
JAMA Ertaş H, Şahin E. Et Kalitesine Etki Eden Bazı Faktörler. GIDA. 1979;4.
MLA Ertaş, Hamdi ve Ekin Şahin. “Et Kalitesine Etki Eden Bazı Faktörler”. Gıda, c. 4, sy. 3, 1979.
Vancouver Ertaş H, Şahin E. Et Kalitesine Etki Eden Bazı Faktörler. GIDA. 1979;4(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/