BibTex RIS Kaynak Göster

Detoxification of Mycotoxins in Food (in Turkish)

Yıl 1988, Cilt: 13 Sayı: 2, - , 01.04.1988

Öz

Gıdalarda, küflerin oluşturduğu mikotoksinler, insan/hayvan üzerine zararlı etkileri yanısıra, zaman zaman ekonomik kayıplara da neden olmaktadır. Hayvan yemi olarak kullanılan kontamine ürünlere uygulanabilen amonyaklama, yağlı tohumlardan yağ ayırma prosesi, solventlerle özütleme yanısıra insan gıdasına konu olan ürünler üzerine çeşitli gıda işleme proseslerinin etkisi çalışmaları, başta aflatoksinler olmak üzere ochratoxin-A, patulin vomitoksin üzerine yoğunlaşmıştır.

Gıdalarda Mikotoksinlerin Detoksifikasyonu

Yıl 1988, Cilt: 13 Sayı: 2, - , 01.04.1988

Öz

Gıdalarda, küflerin oluşturduğu mikotoksinler, insan/hayvan üzerine zararlı etkileri yanısıra, zaman zaman ekonomik kayıplara da neden olmaktadır. Hayvan yemi olarak kullanılan kontamine ürünlere uygulanabilen amonyaklama, yağlı tohumlardan yağ ayırma prosesi, solventlerle özütleme yanısıra insan gıdasına konu olan ürünler üzerine çeşitli gıda işleme proseslerinin etkisi çalışmaları, başta aflatoksinler olmak üzere ochratoxin-A, patulin vomitoksin üzerine yoğunlaşmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Güner Özay Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 1988
Yayımlandığı Sayı Yıl 1988 Cilt: 13 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Özay, G. . (1988). Gıdalarda Mikotoksinlerin Detoksifikasyonu. Gıda, 13(2).
AMA Özay G. Gıdalarda Mikotoksinlerin Detoksifikasyonu. GIDA. Nisan 1988;13(2).
Chicago Özay, Güner. “Gıdalarda Mikotoksinlerin Detoksifikasyonu”. Gıda 13, sy. 2 (Nisan 1988).
EndNote Özay G (01 Nisan 1988) Gıdalarda Mikotoksinlerin Detoksifikasyonu. Gıda 13 2
IEEE G. . Özay, “Gıdalarda Mikotoksinlerin Detoksifikasyonu”, GIDA, c. 13, sy. 2, 1988.
ISNAD Özay, Güner. “Gıdalarda Mikotoksinlerin Detoksifikasyonu”. Gıda 13/2 (Nisan 1988).
JAMA Özay G. Gıdalarda Mikotoksinlerin Detoksifikasyonu. GIDA. 1988;13.
MLA Özay, Güner. “Gıdalarda Mikotoksinlerin Detoksifikasyonu”. Gıda, c. 13, sy. 2, 1988.
Vancouver Özay G. Gıdalarda Mikotoksinlerin Detoksifikasyonu. GIDA. 1988;13(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/