BibTex RIS Kaynak Göster

Regulation on Milk and Milk Products and Enforceability of the Standards (in Turkish)

Yıl 1988, Cilt: 13 Sayı: 2, - , 01.04.1988

Öz

Pastörize süt, yoğurt, peynir, tereyağı, kaymak, dondurma, süt tozu UHT süt gibi süt ürünleri birbirlerinden oldukça farklı teknolojilerle elde edilir. Belirli bir ürünün elde edilmesinde iyi bir işleme tekniği ile hammaddenin kusurları kısmen kapatılabildiği gibi aynı hammadde kullanıldığında eğer teknolojide küçük de olsa farklılıklar olursa elde edilecek ürün farklı kalite kriterleri gösterilebilir. Bu nedende pazara belirli bir kalite standardı ile ürün verebilmek için işleme tekniğinde standardizasyona gitmek zorunluğu vardır. Bunun yanında süt ürünlerinin çabuk bozulabilir özellik göstermesi ve dolayısıyla gerek halk sağlığını tehdit etmesi gerekse büyük ekonomik kayıplara neden olması teknolojileri üzerinde önemle durulmayı gerektirmektedir.   

Süt ve Mamüllerinde Gıda Maddeleri Tüzüğü ve Standartların Uygulanabilirliği

Yıl 1988, Cilt: 13 Sayı: 2, - , 01.04.1988

Öz

Pastörize süt, yoğurt, peynir, tereyağı, kaymak, dondurma, süt tozu UHT süt gibi süt ürünleri birbirlerinden oldukça farklı teknolojilerle elde edilir. Belirli bir ürünün elde edilmesinde iyi bir işleme tekniği ile hammaddenin kusurları kısmen kapatılabildiği gibi aynı hammadde kullanıldığında eğer teknolojide küçük de olsa farklılıklar olursa elde edilecek ürün farklı kalite kriterleri gösterilebilir. Bu nedende pazara belirli bir kalite standardı ile ürün verebilmek için işleme tekniğinde standardizasyona gitmek zorunluğu vardır. Bunun yanında süt ürünlerinin çabuk bozulabilir özellik göstermesi ve dolayısıyla gerek halk sağlığını tehdit etmesi gerekse büyük ekonomik kayıplara neden olması teknolojileri üzerinde önemle durulmayı gerektirmektedir.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Zübeyde Öner

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 1988
Yayımlandığı Sayı Yıl 1988 Cilt: 13 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Öner, Z. . (1988). Süt ve Mamüllerinde Gıda Maddeleri Tüzüğü ve Standartların Uygulanabilirliği. Gıda, 13(2).
AMA Öner Z. Süt ve Mamüllerinde Gıda Maddeleri Tüzüğü ve Standartların Uygulanabilirliği. GIDA. Nisan 1988;13(2).
Chicago Öner, Zübeyde. “Süt Ve Mamüllerinde Gıda Maddeleri Tüzüğü Ve Standartların Uygulanabilirliği”. Gıda 13, sy. 2 (Nisan 1988).
EndNote Öner Z (01 Nisan 1988) Süt ve Mamüllerinde Gıda Maddeleri Tüzüğü ve Standartların Uygulanabilirliği. Gıda 13 2
IEEE Z. . Öner, “Süt ve Mamüllerinde Gıda Maddeleri Tüzüğü ve Standartların Uygulanabilirliği”, GIDA, c. 13, sy. 2, 1988.
ISNAD Öner, Zübeyde. “Süt Ve Mamüllerinde Gıda Maddeleri Tüzüğü Ve Standartların Uygulanabilirliği”. Gıda 13/2 (Nisan 1988).
JAMA Öner Z. Süt ve Mamüllerinde Gıda Maddeleri Tüzüğü ve Standartların Uygulanabilirliği. GIDA. 1988;13.
MLA Öner, Zübeyde. “Süt Ve Mamüllerinde Gıda Maddeleri Tüzüğü Ve Standartların Uygulanabilirliği”. Gıda, c. 13, sy. 2, 1988.
Vancouver Öner Z. Süt ve Mamüllerinde Gıda Maddeleri Tüzüğü ve Standartların Uygulanabilirliği. GIDA. 1988;13(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/