BibTex RIS Kaynak Göster

Ankara’da Tüketime Sunulan Pastörize Sütlerden Hareketli Aeromonas Türlerinin İzolasyon ve İdentifikasyonu

Yıl 1998, Cilt: 23 Sayı: 2, - , 01.04.1998

Öz

Bu çalışmada, Ankara’da tüketime sunulan pastörize sütlerden toplam 100 adet alınarak hareketli Aeromonas türlerinin varlığı incelenmiştir. Analiz edilen numunelerin % 19’unun hareketli Aeromonas’lar ile kontamine oldukları tespit edilmiştir. İdentifikasyon sonucu numunelerin %68.4’ünün A. caviae, %21.0’ının A. hydrophila ve %10.5’inin ise A. sobria olduğu saptanmıştır. Sonuç olarak, hareketli Aeromonas’ların gıda kaynaklı patojen olarak pastörize sütlerde bulunabileceği ve bu sütlerin insanlar için potansiyel bir enfeksiyon kaynağı olabileceği kanısına varılmıştır.   

Isolation and Identification of Motile Aeromonas Species in Pasteurized Milk Consumed in Ankara (Turkish with English Abstract)

Yıl 1998, Cilt: 23 Sayı: 2, - , 01.04.1998

Öz

In this study, a total of 100 samples of pasteurized milk purchased at markets in Ankara were analysed for the presence of motile Aeromonas. It is indicated that, pasteurized milk was contaminated with 19% of motile Aeromonas. From positive sample, 68.4% of A. caviae, 21% of A. hydrophila and 10.5% of A. sobria were identified. As a result, motile Aeromonas spp. can be found in pasteurized milk as a potential food pathogen and it was of the opinion that, those milk could be an important source of Aeromonas infection in humans.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Belgin Sarımehmetoğlu Bu kişi benim

Özlem Küplülü Bu kişi benim

Şerif Kaymaz Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 1998
Yayımlandığı Sayı Yıl 1998 Cilt: 23 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Sarımehmetoğlu, B. ., Küplülü, Ö. ., & Kaymaz, Ş. . (1998). Ankara’da Tüketime Sunulan Pastörize Sütlerden Hareketli Aeromonas Türlerinin İzolasyon ve İdentifikasyonu. Gıda, 23(2).
AMA Sarımehmetoğlu B, Küplülü Ö, Kaymaz Ş. Ankara’da Tüketime Sunulan Pastörize Sütlerden Hareketli Aeromonas Türlerinin İzolasyon ve İdentifikasyonu. GIDA. Nisan 1998;23(2).
Chicago Sarımehmetoğlu, Belgin, Özlem Küplülü, ve Şerif Kaymaz. “Ankara’da Tüketime Sunulan Pastörize Sütlerden Hareketli Aeromonas Türlerinin İzolasyon Ve İdentifikasyonu”. Gıda 23, sy. 2 (Nisan 1998).
EndNote Sarımehmetoğlu B, Küplülü Ö, Kaymaz Ş (01 Nisan 1998) Ankara’da Tüketime Sunulan Pastörize Sütlerden Hareketli Aeromonas Türlerinin İzolasyon ve İdentifikasyonu. Gıda 23 2
IEEE B. . Sarımehmetoğlu, Ö. . Küplülü, ve Ş. . Kaymaz, “Ankara’da Tüketime Sunulan Pastörize Sütlerden Hareketli Aeromonas Türlerinin İzolasyon ve İdentifikasyonu”, GIDA, c. 23, sy. 2, 1998.
ISNAD Sarımehmetoğlu, Belgin vd. “Ankara’da Tüketime Sunulan Pastörize Sütlerden Hareketli Aeromonas Türlerinin İzolasyon Ve İdentifikasyonu”. Gıda 23/2 (Nisan 1998).
JAMA Sarımehmetoğlu B, Küplülü Ö, Kaymaz Ş. Ankara’da Tüketime Sunulan Pastörize Sütlerden Hareketli Aeromonas Türlerinin İzolasyon ve İdentifikasyonu. GIDA. 1998;23.
MLA Sarımehmetoğlu, Belgin vd. “Ankara’da Tüketime Sunulan Pastörize Sütlerden Hareketli Aeromonas Türlerinin İzolasyon Ve İdentifikasyonu”. Gıda, c. 23, sy. 2, 1998.
Vancouver Sarımehmetoğlu B, Küplülü Ö, Kaymaz Ş. Ankara’da Tüketime Sunulan Pastörize Sütlerden Hareketli Aeromonas Türlerinin İzolasyon ve İdentifikasyonu. GIDA. 1998;23(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/