BibTex RIS Kaynak Göster

Methods Applied by Establishments Which Store Fruit and Vegetable by Deep Freezing System and Their Problems in Bursa and İstanbul Provinces (Turkish with English Abstract)

Yıl 1988, Cilt: 13 Sayı: 3, - , 01.06.1988

Öz

The aim of research is to find out the problems arising from technological level, the methods put in to practice and unavoidable obstacles of the organizations where fruits and vegetables are kept with the method of deep freezing system. The research comprise the organizations available in İstanbul and Bursa. Observation and scientific study realized at four organization in Bursa at only one organization in İstanbul. As a result of the research, it was observed that fluid freezing bearing is available at only one organization but other ones make use of room type freezing.

Bursa ve İstanbul İllerinde Derin Dondurma Yöntemi ile Sebze ve Meyve Muhafaza Edene Tesislerin Uyguladığı Yöntemler ve Sorunları

Yıl 1988, Cilt: 13 Sayı: 3, - , 01.06.1988

Öz

Araştırmanın amacı, derin dondurma yöntemi ile sebze ve meyve muhafaza eden işletmelerin teknolojik düzeyi, uyguladıkları yöntemler ve karşılaştıkları sorunların belirlenmesidir. Araştırma İstanbul ve Bursa illerindeki işletmeleri kapsamaktadır. Bursa’da dört, İstanbul’da bir tesiste gözlem ve inceleme yapılmıştır. Araştırma sonunda Bursa bölgesindeki bir işletme akışkan yatak dondurucu bulunduğu, diğer işletmelerde oda tipi dondurucular kullanıldığı saptanmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Şenel Uslu Bu kişi benim

Fikri Başoğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1988
Yayımlandığı Sayı Yıl 1988 Cilt: 13 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Uslu, Ş. ., & Başoğlu, F. . (1988). Bursa ve İstanbul İllerinde Derin Dondurma Yöntemi ile Sebze ve Meyve Muhafaza Edene Tesislerin Uyguladığı Yöntemler ve Sorunları. Gıda, 13(3).
AMA Uslu Ş, Başoğlu F. Bursa ve İstanbul İllerinde Derin Dondurma Yöntemi ile Sebze ve Meyve Muhafaza Edene Tesislerin Uyguladığı Yöntemler ve Sorunları. GIDA. Haziran 1988;13(3).
Chicago Uslu, Şenel, ve Fikri Başoğlu. “Bursa Ve İstanbul İllerinde Derin Dondurma Yöntemi Ile Sebze Ve Meyve Muhafaza Edene Tesislerin Uyguladığı Yöntemler Ve Sorunları”. Gıda 13, sy. 3 (Haziran 1988).
EndNote Uslu Ş, Başoğlu F (01 Haziran 1988) Bursa ve İstanbul İllerinde Derin Dondurma Yöntemi ile Sebze ve Meyve Muhafaza Edene Tesislerin Uyguladığı Yöntemler ve Sorunları. Gıda 13 3
IEEE Ş. . Uslu ve F. . Başoğlu, “Bursa ve İstanbul İllerinde Derin Dondurma Yöntemi ile Sebze ve Meyve Muhafaza Edene Tesislerin Uyguladığı Yöntemler ve Sorunları”, GIDA, c. 13, sy. 3, 1988.
ISNAD Uslu, Şenel - Başoğlu, Fikri. “Bursa Ve İstanbul İllerinde Derin Dondurma Yöntemi Ile Sebze Ve Meyve Muhafaza Edene Tesislerin Uyguladığı Yöntemler Ve Sorunları”. Gıda 13/3 (Haziran 1988).
JAMA Uslu Ş, Başoğlu F. Bursa ve İstanbul İllerinde Derin Dondurma Yöntemi ile Sebze ve Meyve Muhafaza Edene Tesislerin Uyguladığı Yöntemler ve Sorunları. GIDA. 1988;13.
MLA Uslu, Şenel ve Fikri Başoğlu. “Bursa Ve İstanbul İllerinde Derin Dondurma Yöntemi Ile Sebze Ve Meyve Muhafaza Edene Tesislerin Uyguladığı Yöntemler Ve Sorunları”. Gıda, c. 13, sy. 3, 1988.
Vancouver Uslu Ş, Başoğlu F. Bursa ve İstanbul İllerinde Derin Dondurma Yöntemi ile Sebze ve Meyve Muhafaza Edene Tesislerin Uyguladığı Yöntemler ve Sorunları. GIDA. 1988;13(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/