The aim of research is to find out the problems arising from technological level, the methods put in to practice and unavoidable obstacles of the organizations where fruits and vegetables are kept with the method of deep freezing system. The research comprise the organizations available in İstanbul and Bursa. Observation and scientific study realized at four organization in Bursa at only one organization in İstanbul. As a result of the research, it was observed that fluid freezing bearing is available at only one organization but other ones make use of room type freezing.
Araştırmanın amacı, derin dondurma yöntemi ile sebze ve meyve muhafaza eden işletmelerin teknolojik düzeyi, uyguladıkları yöntemler ve karşılaştıkları sorunların belirlenmesidir. Araştırma İstanbul ve Bursa illerindeki işletmeleri kapsamaktadır. Bursa’da dört, İstanbul’da bir tesiste gözlem ve inceleme yapılmıştır. Araştırma sonunda Bursa bölgesindeki bir işletme akışkan yatak dondurucu bulunduğu, diğer işletmelerde oda tipi dondurucular kullanıldığı saptanmıştır.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Haziran 1988 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1988 Cilt: 13 Sayı: 3 |