BibTex RIS Kaynak Göster

Formation of Histamine in Food and Histamine Toxication (in Turkish)

Yıl 1981, Cilt: 6 Sayı: 1, - , 01.02.1981

Öz

Histamin hayvan ve bitkiler tarafından sentez edilen; vücutta doğal olarak bulunan biyolojik bir amindir. Memelilerde bu amini içermeyen bir doku veya organa nadiren rastlanır. Mide-bağırsak kanatlı ve deri histamin bakımından oldukça zengindir. Ayrıca histamin bazı vücut sıvılarında da bulunmaktadır.

Gıdalarda Histamin Oluşumu ve Histamin Zehirlenmesi

Yıl 1981, Cilt: 6 Sayı: 1, - , 01.02.1981

Öz

Histamin hayvan ve bitkiler tarafından sentez edilen; vücutta doğal olarak bulunan biyolojik bir amindir. Memelilerde bu amini içermeyen bir doku veya organa nadiren rastlanır. Mide-bağırsak kanatlı ve deri histamin bakımından oldukça zengindir. Ayrıca histamin bazı vücut sıvılarında da bulunmaktadır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Adnan Ünlütürk Bu kişi benim

Yeşim Ünlütürk Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 1981
Yayımlandığı Sayı Yıl 1981 Cilt: 6 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Ünlütürk, A. ., & Ünlütürk, Y. . (1981). Gıdalarda Histamin Oluşumu ve Histamin Zehirlenmesi. Gıda, 6(1).
AMA Ünlütürk A, Ünlütürk Y. Gıdalarda Histamin Oluşumu ve Histamin Zehirlenmesi. GIDA. Şubat 1981;6(1).
Chicago Ünlütürk, Adnan, ve Yeşim Ünlütürk. “Gıdalarda Histamin Oluşumu Ve Histamin Zehirlenmesi”. Gıda 6, sy. 1 (Şubat 1981).
EndNote Ünlütürk A, Ünlütürk Y (01 Şubat 1981) Gıdalarda Histamin Oluşumu ve Histamin Zehirlenmesi. Gıda 6 1
IEEE A. . Ünlütürk ve Y. . Ünlütürk, “Gıdalarda Histamin Oluşumu ve Histamin Zehirlenmesi”, GIDA, c. 6, sy. 1, 1981.
ISNAD Ünlütürk, Adnan - Ünlütürk, Yeşim. “Gıdalarda Histamin Oluşumu Ve Histamin Zehirlenmesi”. Gıda 6/1 (Şubat 1981).
JAMA Ünlütürk A, Ünlütürk Y. Gıdalarda Histamin Oluşumu ve Histamin Zehirlenmesi. GIDA. 1981;6.
MLA Ünlütürk, Adnan ve Yeşim Ünlütürk. “Gıdalarda Histamin Oluşumu Ve Histamin Zehirlenmesi”. Gıda, c. 6, sy. 1, 1981.
Vancouver Ünlütürk A, Ünlütürk Y. Gıdalarda Histamin Oluşumu ve Histamin Zehirlenmesi. GIDA. 1981;6(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/