BibTex RIS Kaynak Göster

Chemical Composition and Reference Guideline of Pomegranate Juice (in English)

Yıl 2009, Cilt: 34 Sayı: 5, 265 - 270, 01.10.2009

Öz

To contribute for setting reference guideline, chemical composition of 23 pomegranate juice samples from concentrate was investigated. The samples were collected in 2006 from 6 different producer companies. According to the findings, titratable acidity changed between 8.3-17.4 g/L (as anhydrous citric acid), citric acid 6.6-13.6 g/L, L-malic acid 0.5-0.9 g/L, D- isocitric acid 3.9-86 mg/L glucose 45.8-65.6 g/L, fructose 48.4-69.9 g/L, potassium 2093-2517 mg/L, phosphorus 93-151 mg/L, calcium 11-149 mg/L, magnesium 21-104 mg/L and sodium 20-128 mg/L in pomegranate juice at 14°.

Nar Suyunun Kimyasal Bileşimi ve Tanı Değerleri (İngilizce)

Yıl 2009, Cilt: 34 Sayı: 5, 265 - 270, 01.10.2009

Öz

Tanı değerlerinin belirlenmesine katkıda bulunmak için, 23 konsantreden nar suyu örneğinin kimyasal bileşimi araştırıldı. Örnekler, 2006 yılında 6 farklı üretici firmadan sağlandı. Bulgulara göre; 14° briksteki nar suyunda titrasyon asitliği 8.3-17.4 g/L (susuz sitrik asit olarak), sitrik asit 6.6-13.6 g/L, L-malik asit 0.5-0.9 g/L, D-izositrik asit 3.9-86 mg/L, glukoz 45.8- 65.6 g/L, früktoz 48.4- 69.9 g/L, potasyum 2093-2517 mg/L, fosfor 93-151 mg/L, kalsiyum 11-149 mg/L, magnezyum 21-104 mg/L ve sodyum 20-128 mg/L arasında değişmektedir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Aziz Ekşi Bu kişi benim

İzzet Özhamamcı

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 2009
Yayımlandığı Sayı Yıl 2009 Cilt: 34 Sayı: 5

Kaynak Göster

APA Ekşi, A. ., & Özhamamcı, İ. . (2009). Nar Suyunun Kimyasal Bileşimi ve Tanı Değerleri (İngilizce). Gıda, 34(5), 265-270.
AMA Ekşi A, Özhamamcı İ. Nar Suyunun Kimyasal Bileşimi ve Tanı Değerleri (İngilizce). GIDA. Ekim 2009;34(5):265-270.
Chicago Ekşi, Aziz, ve İzzet Özhamamcı. “Nar Suyunun Kimyasal Bileşimi Ve Tanı Değerleri (İngilizce)”. Gıda 34, sy. 5 (Ekim 2009): 265-70.
EndNote Ekşi A, Özhamamcı İ (01 Ekim 2009) Nar Suyunun Kimyasal Bileşimi ve Tanı Değerleri (İngilizce). Gıda 34 5 265–270.
IEEE A. . Ekşi ve İ. . Özhamamcı, “Nar Suyunun Kimyasal Bileşimi ve Tanı Değerleri (İngilizce)”, GIDA, c. 34, sy. 5, ss. 265–270, 2009.
ISNAD Ekşi, Aziz - Özhamamcı, İzzet. “Nar Suyunun Kimyasal Bileşimi Ve Tanı Değerleri (İngilizce)”. Gıda 34/5 (Ekim 2009), 265-270.
JAMA Ekşi A, Özhamamcı İ. Nar Suyunun Kimyasal Bileşimi ve Tanı Değerleri (İngilizce). GIDA. 2009;34:265–270.
MLA Ekşi, Aziz ve İzzet Özhamamcı. “Nar Suyunun Kimyasal Bileşimi Ve Tanı Değerleri (İngilizce)”. Gıda, c. 34, sy. 5, 2009, ss. 265-70.
Vancouver Ekşi A, Özhamamcı İ. Nar Suyunun Kimyasal Bileşimi ve Tanı Değerleri (İngilizce). GIDA. 2009;34(5):265-70.

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/