To contribute for setting reference guideline, chemical composition of 23 pomegranate juice samples from concentrate was investigated. The samples were collected in 2006 from 6 different producer companies. According to the findings, titratable acidity changed between 8.3-17.4 g/L (as anhydrous citric acid), citric acid 6.6-13.6 g/L, L-malic acid 0.5-0.9 g/L, D- isocitric acid 3.9-86 mg/L glucose 45.8-65.6 g/L, fructose 48.4-69.9 g/L, potassium 2093-2517 mg/L, phosphorus 93-151 mg/L, calcium 11-149 mg/L, magnesium 21-104 mg/L and sodium 20-128 mg/L in pomegranate juice at 14°.
Tanı değerlerinin belirlenmesine katkıda bulunmak için, 23 konsantreden nar suyu örneğinin kimyasal bileşimi araştırıldı. Örnekler, 2006 yılında 6 farklı üretici firmadan sağlandı. Bulgulara göre; 14° briksteki nar suyunda titrasyon asitliği 8.3-17.4 g/L (susuz sitrik asit olarak), sitrik asit 6.6-13.6 g/L, L-malik asit 0.5-0.9 g/L, D-izositrik asit 3.9-86 mg/L, glukoz 45.8- 65.6 g/L, früktoz 48.4- 69.9 g/L, potasyum 2093-2517 mg/L, fosfor 93-151 mg/L, kalsiyum 11-149 mg/L, magnezyum 21-104 mg/L ve sodyum 20-128 mg/L arasında değişmektedir.
Nar suyu kimyasal bileşim tanımlama kriterleri mineral profili asit profili şeker profili
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ekim 2009 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2009 Cilt: 34 Sayı: 5 |