BibTex RIS Kaynak Göster

Chemical Composition of Some Hops Used in Brewing Industry in Turkey (Turkish with English Abstract)

Yıl 1998, Cilt: 23 Sayı: 5, - , 01.10.1998

Öz

This study was carried out to determine the chemical composition of different varieties of hops used by brewing industry in Turkey. The composition of hops was dependent on the variety. Gallena and Northem Brewer varieties contained the highest levels of bitter and aroma substances. Brewers Gold and Late Cluster showed high acid but low ethereal oil contents. Efes Aroma and Saaz had high levels of aroma components and these varieties had high amounts of bitterness substances as Brewer Gold and Late Cluster did.

Ülkemizde Bira Sanayiinde Kullanılan Bazı Şerbetçi Otlarının Kimyasal Bileşimleri

Yıl 1998, Cilt: 23 Sayı: 5, - , 01.10.1998

Öz

Bu araştırmada, ülkemizde bira sanayiinde kullanılan bazı şerbetçi otlarının kimyasal bileşimleri incelenmiştir. Elde edilen bulgulardan Gallena ve Northem Brewer çeşitlerinin reçineler ve eteri yağ bakımından en zengin çeşitler oldukları, Efes Aroma ve Saaz çeşitlerinin çok miktarda eteri yağ ve reçineler içerdikleri ve Brewers Gold ve Late Cluster çeşitlerinin reçinelerce oldukça zengin fakat eteri yağ bakımından çok fakir oldukları belirlenmiştir. 

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ahmet Canbaş Bu kişi benim

Hüseyin Erten Bu kişi benim

Filiz Özşahin Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 1998
Yayımlandığı Sayı Yıl 1998 Cilt: 23 Sayı: 5

Kaynak Göster

APA Canbaş, A. ., Erten, H. ., & Özşahin, F. . (1998). Ülkemizde Bira Sanayiinde Kullanılan Bazı Şerbetçi Otlarının Kimyasal Bileşimleri. Gıda, 23(5).
AMA Canbaş A, Erten H, Özşahin F. Ülkemizde Bira Sanayiinde Kullanılan Bazı Şerbetçi Otlarının Kimyasal Bileşimleri. GIDA. Ekim 1998;23(5).
Chicago Canbaş, Ahmet, Hüseyin Erten, ve Filiz Özşahin. “Ülkemizde Bira Sanayiinde Kullanılan Bazı Şerbetçi Otlarının Kimyasal Bileşimleri”. Gıda 23, sy. 5 (Ekim 1998).
EndNote Canbaş A, Erten H, Özşahin F (01 Ekim 1998) Ülkemizde Bira Sanayiinde Kullanılan Bazı Şerbetçi Otlarının Kimyasal Bileşimleri. Gıda 23 5
IEEE A. . Canbaş, H. . Erten, ve F. . Özşahin, “Ülkemizde Bira Sanayiinde Kullanılan Bazı Şerbetçi Otlarının Kimyasal Bileşimleri”, GIDA, c. 23, sy. 5, 1998.
ISNAD Canbaş, Ahmet vd. “Ülkemizde Bira Sanayiinde Kullanılan Bazı Şerbetçi Otlarının Kimyasal Bileşimleri”. Gıda 23/5 (Ekim 1998).
JAMA Canbaş A, Erten H, Özşahin F. Ülkemizde Bira Sanayiinde Kullanılan Bazı Şerbetçi Otlarının Kimyasal Bileşimleri. GIDA. 1998;23.
MLA Canbaş, Ahmet vd. “Ülkemizde Bira Sanayiinde Kullanılan Bazı Şerbetçi Otlarının Kimyasal Bileşimleri”. Gıda, c. 23, sy. 5, 1998.
Vancouver Canbaş A, Erten H, Özşahin F. Ülkemizde Bira Sanayiinde Kullanılan Bazı Şerbetçi Otlarının Kimyasal Bileşimleri. GIDA. 1998;23(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/