BibTex RIS Kaynak Göster

Research on Food Dyes Having an Aromatic Structure in Unpackaged Butters and Pasteurized Butters Sold in Local Markets of Ankara (Turkish with English Abstract)

Yıl 1988, Cilt: 13 Sayı: 6, - , 01.12.1988

Öz

In this study, an investigation has been carried out on the existence of some synthetic dyes especially having an aromatic azo structure in those butters which are not allowed to be added with the synthetic dyes as stipulated by the Food Registration. Consequently, it was observed that 5 of 30 butter samples had been added with p-dimethylamino azobenzene which is a synthetic dye prohibited to be used in foodstuffs. The harmful effects of this synthetic dye has been discussed depend on the literature data.

Ankara Piyasasında Açıkta Satılan ve Pastörize Tereyağlarında Aromatik Azo Yapısındaki Gıda Boyalarının Araştırılması

Yıl 1988, Cilt: 13 Sayı: 6, - , 01.12.1988

Öz

Bu çalışmada, Gıda Tüzüğüne göre sentetik boya katılmasına izin verilmeyen tereyağlarında, özellikle aromatik azo yapısındaki bazı sentetik boyaların varlığı araştırılmıştır. Sonuçta 30 tereyağ örneğinin 5’inde p-dimetilaminoazo benzen olmak üzere, gıdalarda kullanılması yasaklanmış olan boyanın varlığı saptanmıştır. Literatür bilgisine dayalı olarak bu boyanın sağlığa zararlı etkileri tartışılmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Gülderen Yentür Bu kişi benim

Aysel Bayhan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1988
Yayımlandığı Sayı Yıl 1988 Cilt: 13 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Yentür, G. ., & Bayhan, A. . (1988). Ankara Piyasasında Açıkta Satılan ve Pastörize Tereyağlarında Aromatik Azo Yapısındaki Gıda Boyalarının Araştırılması. Gıda, 13(6).
AMA Yentür G, Bayhan A. Ankara Piyasasında Açıkta Satılan ve Pastörize Tereyağlarında Aromatik Azo Yapısındaki Gıda Boyalarının Araştırılması. GIDA. Aralık 1988;13(6).
Chicago Yentür, Gülderen, ve Aysel Bayhan. “Ankara Piyasasında Açıkta Satılan Ve Pastörize Tereyağlarında Aromatik Azo Yapısındaki Gıda Boyalarının Araştırılması”. Gıda 13, sy. 6 (Aralık 1988).
EndNote Yentür G, Bayhan A (01 Aralık 1988) Ankara Piyasasında Açıkta Satılan ve Pastörize Tereyağlarında Aromatik Azo Yapısındaki Gıda Boyalarının Araştırılması. Gıda 13 6
IEEE G. . Yentür ve A. . Bayhan, “Ankara Piyasasında Açıkta Satılan ve Pastörize Tereyağlarında Aromatik Azo Yapısındaki Gıda Boyalarının Araştırılması”, GIDA, c. 13, sy. 6, 1988.
ISNAD Yentür, Gülderen - Bayhan, Aysel. “Ankara Piyasasında Açıkta Satılan Ve Pastörize Tereyağlarında Aromatik Azo Yapısındaki Gıda Boyalarının Araştırılması”. Gıda 13/6 (Aralık 1988).
JAMA Yentür G, Bayhan A. Ankara Piyasasında Açıkta Satılan ve Pastörize Tereyağlarında Aromatik Azo Yapısındaki Gıda Boyalarının Araştırılması. GIDA. 1988;13.
MLA Yentür, Gülderen ve Aysel Bayhan. “Ankara Piyasasında Açıkta Satılan Ve Pastörize Tereyağlarında Aromatik Azo Yapısındaki Gıda Boyalarının Araştırılması”. Gıda, c. 13, sy. 6, 1988.
Vancouver Yentür G, Bayhan A. Ankara Piyasasında Açıkta Satılan ve Pastörize Tereyağlarında Aromatik Azo Yapısındaki Gıda Boyalarının Araştırılması. GIDA. 1988;13(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/