BibTex RIS Kaynak Göster

Comparison of Canning and Freezing Preservation Processes for Peas and Green Beans Produced in Çanakkale Region (in Turkish)

Yıl 1982, Cilt: 7 Sayı: 3, - , 01.06.1982

Öz

Araştırmada Çanakkale yöresinde yetiştirilen bezelye ve yeşil fasülyenin taze özelliklerinde, konserve işleminin ve dondurarak muhafaza şekillerinin etkileri araştırılmıştır. Bu amaçla örneklerin toplam kurumadde, nişasta, toplam şeker, protein, vitamin C miktarları ve yeşil renk değerleri incelenmiştir. Bezelye ve yeşil fasülyenin dondurularak muhafazasında, konserve şeklinde işlemeye oranla yeşil renk, toplam şekerler, protein ve vitamin C değerleri daha iyi bir şekilde korunmuştur.

Çanakkale Yöresinde Yetiştirilen Bezelye ve Yeşil Fasülyenin Konserve ve Dondurarak Muhafaza Şekillerinin Karşılaştırılması

Yıl 1982, Cilt: 7 Sayı: 3, - , 01.06.1982

Öz

Araştırmada Çanakkale yöresinde yetiştirilen bezelye ve yeşil fasülyenin taze özelliklerinde, konserve işleminin ve dondurarak muhafaza şekillerinin etkileri araştırılmıştır. Bu amaçla örneklerin toplam kurumadde, nişasta, toplam şeker, protein, vitamin C miktarları ve yeşil renk değerleri incelenmiştir. Bezelye ve yeşil fasülyenin dondurularak muhafazasında, konserve şeklinde işlemeye oranla yeşil renk, toplam şekerler, protein ve vitamin C değerleri daha iyi bir şekilde korunmuştur.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Arsan Bilişli Bu kişi benim

Metin Erhan Bu kişi benim

Mehmet Yelken Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1982
Yayımlandığı Sayı Yıl 1982 Cilt: 7 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Bilişli, A. ., Erhan, M. ., & Yelken, M. . (1982). Çanakkale Yöresinde Yetiştirilen Bezelye ve Yeşil Fasülyenin Konserve ve Dondurarak Muhafaza Şekillerinin Karşılaştırılması. Gıda, 7(3).
AMA Bilişli A, Erhan M, Yelken M. Çanakkale Yöresinde Yetiştirilen Bezelye ve Yeşil Fasülyenin Konserve ve Dondurarak Muhafaza Şekillerinin Karşılaştırılması. GIDA. Haziran 1982;7(3).
Chicago Bilişli, Arsan, Metin Erhan, ve Mehmet Yelken. “Çanakkale Yöresinde Yetiştirilen Bezelye Ve Yeşil Fasülyenin Konserve Ve Dondurarak Muhafaza Şekillerinin Karşılaştırılması”. Gıda 7, sy. 3 (Haziran 1982).
EndNote Bilişli A, Erhan M, Yelken M (01 Haziran 1982) Çanakkale Yöresinde Yetiştirilen Bezelye ve Yeşil Fasülyenin Konserve ve Dondurarak Muhafaza Şekillerinin Karşılaştırılması. Gıda 7 3
IEEE A. . Bilişli, M. . Erhan, ve M. . Yelken, “Çanakkale Yöresinde Yetiştirilen Bezelye ve Yeşil Fasülyenin Konserve ve Dondurarak Muhafaza Şekillerinin Karşılaştırılması”, GIDA, c. 7, sy. 3, 1982.
ISNAD Bilişli, Arsan vd. “Çanakkale Yöresinde Yetiştirilen Bezelye Ve Yeşil Fasülyenin Konserve Ve Dondurarak Muhafaza Şekillerinin Karşılaştırılması”. Gıda 7/3 (Haziran 1982).
JAMA Bilişli A, Erhan M, Yelken M. Çanakkale Yöresinde Yetiştirilen Bezelye ve Yeşil Fasülyenin Konserve ve Dondurarak Muhafaza Şekillerinin Karşılaştırılması. GIDA. 1982;7.
MLA Bilişli, Arsan vd. “Çanakkale Yöresinde Yetiştirilen Bezelye Ve Yeşil Fasülyenin Konserve Ve Dondurarak Muhafaza Şekillerinin Karşılaştırılması”. Gıda, c. 7, sy. 3, 1982.
Vancouver Bilişli A, Erhan M, Yelken M. Çanakkale Yöresinde Yetiştirilen Bezelye ve Yeşil Fasülyenin Konserve ve Dondurarak Muhafaza Şekillerinin Karşılaştırılması. GIDA. 1982;7(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/