BibTex RIS Kaynak Göster

An Investigation on the Extracted Honeys Which are Consumed in the City of Erzurum (in Turkish)

Yıl 1982, Cilt: 7 Sayı: 3, - , 01.06.1982

Öz

Bu araştırma Erzurum ili merkezinde tüketilen 12 adet süzme bal örneği üzerinde yürütülmüştür. Araştırmada kullanılan ballardan 5, 6 ve 10 nolu örnek bizzat üreticilerden diğer örnekler ise farklı satıcılardan alınmıştır. Örneklere ait laboratuvar analizleri ve uygulanan testler sonucu aşağıdaki bulgular saptanmıştır. 1- Süzme ballarda su oranı %15.48-18.39 arasında değişmiş ve ortalama %16.83 bulunmuştur. 2- Toplam kurumadde %81.61-84.52 arasında değişme göstermiş ve ortalama %83.17 olmuştur. 3- İnvert şeker oranı %62.38-73.68 arasında değişmiş ve ortalama %68.33 olarak saptanmıştır. 4- Toplam şeker oranı %72.22-76.42 arasında değişim göstermiş ve ortalama %74.44 olmuştur. 5- Sakkaroz oranı ise %2.50-6.81 arasında değişmiş ve ortalama %5.78 bulunmuştur. 6- pH değerleri 4.06-4.67 arasında değişmiş ve ortalama 4.32 olarak saptanmıştır. 7- Toplam asitlik %0.11-0.26 arasında değişim göstermiş ve ortalama %0.16 olmuştur. 8- Kül oranı %0.06-0.38 arasında değişmiş ve ortalama %0.11 bulunmuştur. 9- Örneklerin çökelti hacmi 0.4-1.4 ml arasında değişmiş ve ortalama 0.8 ml olarak saptanmıştır. 10- Örneklere uygulanan Fiehe ve Erythrodextrin testlerinde herhangi bir bulguya rastlanmamasına karşın Diastase test uygulamasında 3, 7, 8 ve 12 nolu bal örneklerinde mavi renk saptanmıştır.   

Erzurum İli Merkezinde Tüketilen Süzme Ballar Üzerinde bir Araştırma

Yıl 1982, Cilt: 7 Sayı: 3, - , 01.06.1982

Öz

Bu araştırma Erzurum ili merkezinde tüketilen 12 adet süzme bal örneği üzerinde yürütülmüştür. Araştırmada kullanılan ballardan 5, 6 ve 10 nolu örnek bizzat üreticilerden diğer örnekler ise farklı satıcılardan alınmıştır. Örneklere ait laboratuvar analizleri ve uygulanan testler sonucu aşağıdaki bulgular saptanmıştır. 1- Süzme ballarda su oranı %15.48-18.39 arasında değişmiş ve ortalama %16.83 bulunmuştur. 2- Toplam kurumadde %81.61-84.52 arasında değişme göstermiş ve ortalama %83.17 olmuştur. 3- İnvert şeker oranı %62.38-73.68 arasında değişmiş ve ortalama %68.33 olarak saptanmıştır. 4- Toplam şeker oranı %72.22-76.42 arasında değişim göstermiş ve ortalama %74.44 olmuştur. 5- Sakkaroz oranı ise %2.50-6.81 arasında değişmiş ve ortalama %5.78 bulunmuştur. 6- pH değerleri 4.06-4.67 arasında değişmiş ve ortalama 4.32 olarak saptanmıştır. 7- Toplam asitlik %0.11-0.26 arasında değişim göstermiş ve ortalama %0.16 olmuştur. 8- Kül oranı %0.06-0.38 arasında değişmiş ve ortalama %0.11 bulunmuştur. 9- Örneklerin çökelti hacmi 0.4-1.4 ml arasında değişmiş ve ortalama 0.8 ml olarak saptanmıştır. 10- Örneklere uygulanan Fiehe ve Erythrodextrin testlerinde herhangi bir bulguya rastlanmamasına karşın Diastase test uygulamasında 3, 7, 8 ve 12 nolu bal örneklerinde mavi renk saptanmıştır.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ahmet Kurt Bu kişi benim

Reşat Yamankaradeniz Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1982
Yayımlandığı Sayı Yıl 1982 Cilt: 7 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Kurt, A. ., & Yamankaradeniz, R. . (1982). Erzurum İli Merkezinde Tüketilen Süzme Ballar Üzerinde bir Araştırma. Gıda, 7(3).
AMA Kurt A, Yamankaradeniz R. Erzurum İli Merkezinde Tüketilen Süzme Ballar Üzerinde bir Araştırma. GIDA. Haziran 1982;7(3).
Chicago Kurt, Ahmet, ve Reşat Yamankaradeniz. “Erzurum İli Merkezinde Tüketilen Süzme Ballar Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda 7, sy. 3 (Haziran 1982).
EndNote Kurt A, Yamankaradeniz R (01 Haziran 1982) Erzurum İli Merkezinde Tüketilen Süzme Ballar Üzerinde bir Araştırma. Gıda 7 3
IEEE A. . Kurt ve R. . Yamankaradeniz, “Erzurum İli Merkezinde Tüketilen Süzme Ballar Üzerinde bir Araştırma”, GIDA, c. 7, sy. 3, 1982.
ISNAD Kurt, Ahmet - Yamankaradeniz, Reşat. “Erzurum İli Merkezinde Tüketilen Süzme Ballar Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda 7/3 (Haziran 1982).
JAMA Kurt A, Yamankaradeniz R. Erzurum İli Merkezinde Tüketilen Süzme Ballar Üzerinde bir Araştırma. GIDA. 1982;7.
MLA Kurt, Ahmet ve Reşat Yamankaradeniz. “Erzurum İli Merkezinde Tüketilen Süzme Ballar Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda, c. 7, sy. 3, 1982.
Vancouver Kurt A, Yamankaradeniz R. Erzurum İli Merkezinde Tüketilen Süzme Ballar Üzerinde bir Araştırma. GIDA. 1982;7(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/