Konserve gıdaların kalite kontrolleri, işletme kontrolu, bozulma nedeninin saptanması, depolanma süresinin ve özelliğinin ve gıdanın tüketime kadar olan genel durumunun saptanması amacıyla yapılmaktadır. Gıdalardaki mikrobiyolojik bozulmalar içinde en önemlileri yetersiz ısı uygulaması sonucunda bozulmalar ve sızıntı sonucu ortaya çıkan kontaminasyonlardır. Fiziksel nedenler de zamanla sızıntıya yol açtıklarından mikrobiyolojik bozulmanın kaynakları olabilir.
Konserve gıdaların kalite kontrolleri, işletme kontrolu, bozulma nedeninin saptanması, depolanma süresinin ve özelliğinin ve gıdanın tüketime kadar olan genel durumunun saptanması amacıyla yapılmaktadır. Gıdalardaki mikrobiyolojik bozulmalar içinde en önemlileri yetersiz ısı uygulaması sonucunda bozulmalar ve sızıntı sonucu ortaya çıkan kontaminasyonlardır. Fiziksel nedenler de zamanla sızıntıya yol açtıklarından mikrobiyolojik bozulmanın kaynakları olabilir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Haziran 1982 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1982 Cilt: 7 Sayı: 3 |