BibTex RIS Kaynak Göster

A Research About Determination of Mineral Contents of Coffee Bean (C. arabica)(Turkish with English Abstract)

Yıl 1999, Cilt: 24 Sayı: 1, - , 01.02.1999

Öz

In research in green coffee bean, Fe, Zn, P, Na, Cu, Ca and K which are important for human nutrition, were determined. Average value of mineral contents are (ppm): Fe; 65.87, Zn; 152.28, P; 160.63, Na; 302.66, Cu; 4.55, Ca; 352.27 and K; 1065.16.

Kahve Tanesinde (C. arabica) Mineral Maddelerin Belirlenmesi Üzerine bir Araştırma

Yıl 1999, Cilt: 24 Sayı: 1, - , 01.02.1999

Öz

Araştırmada yeşil kahve tanesinde (C. arabica) insan beslenmesinde önemli olan Fe, Zn, P, Na, Cu, Ca ve K miktarları belirlenmiştir. Ortalama mineral madde değerleri mg/kg (ppm): Fe; 65.87, Zn; 152.28, P; 160.63, Na; 302.66, Cu; 4.55, Ca; 352.27 ve K; 1065.16 olarak bulunmuştur. 

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Necla Çağlarırmak Bu kişi benim

Kemal Ünal Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 1999
Yayımlandığı Sayı Yıl 1999 Cilt: 24 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Çağlarırmak, N. ., & Ünal, K. . (1999). Kahve Tanesinde (C. arabica) Mineral Maddelerin Belirlenmesi Üzerine bir Araştırma. Gıda, 24(1).
AMA Çağlarırmak N, Ünal K. Kahve Tanesinde (C. arabica) Mineral Maddelerin Belirlenmesi Üzerine bir Araştırma. GIDA. Şubat 1999;24(1).
Chicago Çağlarırmak, Necla, ve Kemal Ünal. “Kahve Tanesinde (C. Arabica) Mineral Maddelerin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 24, sy. 1 (Şubat 1999).
EndNote Çağlarırmak N, Ünal K (01 Şubat 1999) Kahve Tanesinde (C. arabica) Mineral Maddelerin Belirlenmesi Üzerine bir Araştırma. Gıda 24 1
IEEE N. . Çağlarırmak ve K. . Ünal, “Kahve Tanesinde (C. arabica) Mineral Maddelerin Belirlenmesi Üzerine bir Araştırma”, GIDA, c. 24, sy. 1, 1999.
ISNAD Çağlarırmak, Necla - Ünal, Kemal. “Kahve Tanesinde (C. Arabica) Mineral Maddelerin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 24/1 (Şubat 1999).
JAMA Çağlarırmak N, Ünal K. Kahve Tanesinde (C. arabica) Mineral Maddelerin Belirlenmesi Üzerine bir Araştırma. GIDA. 1999;24.
MLA Çağlarırmak, Necla ve Kemal Ünal. “Kahve Tanesinde (C. Arabica) Mineral Maddelerin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma”. Gıda, c. 24, sy. 1, 1999.
Vancouver Çağlarırmak N, Ünal K. Kahve Tanesinde (C. arabica) Mineral Maddelerin Belirlenmesi Üzerine bir Araştırma. GIDA. 1999;24(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/