BibTex RIS Kaynak Göster

Biochemical, Physiological and Nutritional Properties of Flavan Conjugates of Friut Origin (in Turkish)

Yıl 1982, Cilt: 7 Sayı: 4, - , 01.08.1982

Öz

Ülkemiz meyve-sebze üretim potansiyeli oldukça yüksektir. Gelişen meyve-sebze işleme teknolojisi taze meyve sebzenin yarayışlığı ve uzun ömürlülüğü artırılırken tarımsal atıklar dediğimiz kabuk, lif, çekirdek ve cibre hiç değerlendirilmeden atılmaktadır. Bu atıklardan özütlenebilecek çeşitli bileşikler gıdalara doğrudan katılabildiği gibi, farmakolojik amaçlarla da doğal yapıdaki bu bileşiklerden yararlanmak olasıdır. Narenciye kabuk ve atıklarından, yeşil çay yaprağından ve doğada yabani olarak yetişen bir çok bitkiden bu yarayışlı maddelerden birisi olan Vitamin-P aktiviteli flavanoidler elde edilebilir. Bu derlemede Vitamin-P’nin kaynağı ve yararları üzerinde durulmuştur.

Meyve Orijinli Flavan Benzerlerinin Biyokimyasal, Fizyolojik ve Besleyici Önemleri

Yıl 1982, Cilt: 7 Sayı: 4, - , 01.08.1982

Öz

Ülkemiz meyve-sebze üretim potansiyeli oldukça yüksektir. Gelişen meyve-sebze işleme teknolojisi taze meyve sebzenin yarayışlığı ve uzun ömürlülüğü artırılırken tarımsal atıklar dediğimiz kabuk, lif, çekirdek ve cibre hiç değerlendirilmeden atılmaktadır. Bu atıklardan özütlenebilecek çeşitli bileşikler gıdalara doğrudan katılabildiği gibi, farmakolojik amaçlarla da doğal yapıdaki bu bileşiklerden yararlanmak olasıdır. Narenciye kabuk ve atıklarından, yeşil çay yaprağından ve doğada yabani olarak yetişen bir çok bitkiden bu yarayışlı maddelerden birisi olan Vitamin-P aktiviteli flavanoidler elde edilebilir. Bu derlemede Vitamin-P’nin kaynağı ve yararları üzerinde durulmuştur.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ünal Yurdagel Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1982
Yayımlandığı Sayı Yıl 1982 Cilt: 7 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Yurdagel, Ü. . (1982). Meyve Orijinli Flavan Benzerlerinin Biyokimyasal, Fizyolojik ve Besleyici Önemleri. Gıda, 7(4).
AMA Yurdagel Ü. Meyve Orijinli Flavan Benzerlerinin Biyokimyasal, Fizyolojik ve Besleyici Önemleri. GIDA. Ağustos 1982;7(4).
Chicago Yurdagel, Ünal. “Meyve Orijinli Flavan Benzerlerinin Biyokimyasal, Fizyolojik Ve Besleyici Önemleri”. Gıda 7, sy. 4 (Ağustos 1982).
EndNote Yurdagel Ü (01 Ağustos 1982) Meyve Orijinli Flavan Benzerlerinin Biyokimyasal, Fizyolojik ve Besleyici Önemleri. Gıda 7 4
IEEE Ü. . Yurdagel, “Meyve Orijinli Flavan Benzerlerinin Biyokimyasal, Fizyolojik ve Besleyici Önemleri”, GIDA, c. 7, sy. 4, 1982.
ISNAD Yurdagel, Ünal. “Meyve Orijinli Flavan Benzerlerinin Biyokimyasal, Fizyolojik Ve Besleyici Önemleri”. Gıda 7/4 (Ağustos 1982).
JAMA Yurdagel Ü. Meyve Orijinli Flavan Benzerlerinin Biyokimyasal, Fizyolojik ve Besleyici Önemleri. GIDA. 1982;7.
MLA Yurdagel, Ünal. “Meyve Orijinli Flavan Benzerlerinin Biyokimyasal, Fizyolojik Ve Besleyici Önemleri”. Gıda, c. 7, sy. 4, 1982.
Vancouver Yurdagel Ü. Meyve Orijinli Flavan Benzerlerinin Biyokimyasal, Fizyolojik ve Besleyici Önemleri. GIDA. 1982;7(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/