BibTex RIS Kaynak Göster

Technology of Flat Breads Production (Turkish with English Abstract)

Yıl 1999, Cilt: 24 Sayı: 2, - , 01.04.1999

Öz

Flat breads are widely consumed in Middle East and North Africa including Turkey. Flat breads differ from pan breads also called west type breads and have a high specific volume. Flat breads are baked with traditional methods and produced in limited amounts on the contrary to automation and advanced processing technologies of pan breads. In this article, types of flat breads, the factors effecting their quality and the evaluation criteria of these types are reviewed.

Düz Ekmeklerin Üretim Teknolojisi

Yıl 1999, Cilt: 24 Sayı: 2, - , 01.04.1999

Öz

İçlerinde Türkiye’ninde bulunduğu birçok Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkesinde buğday tüketiminin en önemli şeklini düz ekmekler oluşturmaktadır. Düz ekmekler batı tipi ekmekler de denilen yüksek hacimli tava ekmeklerinden oldukça farklı özelliklere sahiptir. Tava ekmeklerindeki otomasyon ve ileri üretim tekniklerinin aksine düz ekmek üretimi geleneksel yöntemlerle ve sınırlı miktarlarda yapılmaktadır. Bu yayında; düz ekmeklerin çeşitleri, kaliteyi etkileyen faktörler ve düz ekmek kalitesinin değerlendirilmesinde kullanılan kalite kriterleri derlenmiştir. 

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Yalçın Coşkuner Bu kişi benim

Ersan Karababa Bu kişi benim

Recai Ercan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 1999
Yayımlandığı Sayı Yıl 1999 Cilt: 24 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Coşkuner, Y. ., Karababa, E. ., & Ercan, R. . (1999). Düz Ekmeklerin Üretim Teknolojisi. Gıda, 24(2).
AMA Coşkuner Y, Karababa E, Ercan R. Düz Ekmeklerin Üretim Teknolojisi. GIDA. Nisan 1999;24(2).
Chicago Coşkuner, Yalçın, Ersan Karababa, ve Recai Ercan. “Düz Ekmeklerin Üretim Teknolojisi”. Gıda 24, sy. 2 (Nisan 1999).
EndNote Coşkuner Y, Karababa E, Ercan R (01 Nisan 1999) Düz Ekmeklerin Üretim Teknolojisi. Gıda 24 2
IEEE Y. . Coşkuner, E. . Karababa, ve R. . Ercan, “Düz Ekmeklerin Üretim Teknolojisi”, GIDA, c. 24, sy. 2, 1999.
ISNAD Coşkuner, Yalçın vd. “Düz Ekmeklerin Üretim Teknolojisi”. Gıda 24/2 (Nisan 1999).
JAMA Coşkuner Y, Karababa E, Ercan R. Düz Ekmeklerin Üretim Teknolojisi. GIDA. 1999;24.
MLA Coşkuner, Yalçın vd. “Düz Ekmeklerin Üretim Teknolojisi”. Gıda, c. 24, sy. 2, 1999.
Vancouver Coşkuner Y, Karababa E, Ercan R. Düz Ekmeklerin Üretim Teknolojisi. GIDA. 1999;24(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/