Flat breads are widely consumed in Middle East and North Africa including Turkey. Flat breads differ from pan breads also called west type breads and have a high specific volume. Flat breads are baked with traditional methods and produced in limited amounts on the contrary to automation and advanced processing technologies of pan breads. In this article, types of flat breads, the factors effecting their quality and the evaluation criteria of these types are reviewed.
İçlerinde Türkiye’ninde bulunduğu birçok Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkesinde buğday tüketiminin en önemli şeklini düz ekmekler oluşturmaktadır. Düz ekmekler batı tipi ekmekler de denilen yüksek hacimli tava ekmeklerinden oldukça farklı özelliklere sahiptir. Tava ekmeklerindeki otomasyon ve ileri üretim tekniklerinin aksine düz ekmek üretimi geleneksel yöntemlerle ve sınırlı miktarlarda yapılmaktadır. Bu yayında; düz ekmeklerin çeşitleri, kaliteyi etkileyen faktörler ve düz ekmek kalitesinin değerlendirilmesinde kullanılan kalite kriterleri derlenmiştir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Nisan 1999 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1999 Cilt: 24 Sayı: 2 |