BibTex RIS Kaynak Göster

A Research on Determination of Time Required for Formation of Final Brix in Canned (in Turkish)

Yıl 1989, Cilt: 14 Sayı: 2, - , 01.04.1989

Öz

Ülkemizde ekolojik koşulların elverişliliği birçok meyvenin yetiştirilebilmesini mümkün kılmaktadır. Meyve üretimimiz 1986 yılı verilerine göre 380000 ton armut, 1865000 ton elma, 172000 ton erik, 300000 ton kayısı, 275000 ton şeftali ve 80000 ton vişne olarak bildirilmektedir (Anonymous, 1986). Üretilen meyveler taze olarak veya değişik yöntemlerle işlenerek tüketilmektedir. Meyvelerin konserveye işlenmesi, ülkemizde halen en önemli değerlendirme yöntemi olarak güncelliğini korumaktadır.  

Meyve Konservelerinin Son Briks Oluşum Sürelerinin Belirlenmesi Üzerine Araştırma

Yıl 1989, Cilt: 14 Sayı: 2, - , 01.04.1989

Öz

Ülkemizde ekolojik koşulların elverişliliği birçok meyvenin yetiştirilebilmesini mümkün kılmaktadır. Meyve üretimimiz 1986 yılı verilerine göre 380000 ton armut, 1865000 ton elma, 172000 ton erik, 300000 ton kayısı, 275000 ton şeftali ve 80000 ton vişne olarak bildirilmektedir (Anonymous, 1986). Üretilen meyveler taze olarak veya değişik yöntemlerle işlenerek tüketilmektedir. Meyvelerin konserveye işlenmesi, ülkemizde halen en önemli değerlendirme yöntemi olarak güncelliğini korumaktadır.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Nevzat Artık Bu kişi benim

Sedat Velioğlu Bu kişi benim

H. Fikret Demirdöğen Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 1989
Yayımlandığı Sayı Yıl 1989 Cilt: 14 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Artık, N. ., Velioğlu, S. ., & Demirdöğen, H. F. . (1989). Meyve Konservelerinin Son Briks Oluşum Sürelerinin Belirlenmesi Üzerine Araştırma. Gıda, 14(2).
AMA Artık N, Velioğlu S, Demirdöğen HF. Meyve Konservelerinin Son Briks Oluşum Sürelerinin Belirlenmesi Üzerine Araştırma. GIDA. Nisan 1989;14(2).
Chicago Artık, Nevzat, Sedat Velioğlu, ve H. Fikret Demirdöğen. “Meyve Konservelerinin Son Briks Oluşum Sürelerinin Belirlenmesi Üzerine Araştırma”. Gıda 14, sy. 2 (Nisan 1989).
EndNote Artık N, Velioğlu S, Demirdöğen HF (01 Nisan 1989) Meyve Konservelerinin Son Briks Oluşum Sürelerinin Belirlenmesi Üzerine Araştırma. Gıda 14 2
IEEE N. . Artık, S. . Velioğlu, ve H. F. . Demirdöğen, “Meyve Konservelerinin Son Briks Oluşum Sürelerinin Belirlenmesi Üzerine Araştırma”, GIDA, c. 14, sy. 2, 1989.
ISNAD Artık, Nevzat vd. “Meyve Konservelerinin Son Briks Oluşum Sürelerinin Belirlenmesi Üzerine Araştırma”. Gıda 14/2 (Nisan 1989).
JAMA Artık N, Velioğlu S, Demirdöğen HF. Meyve Konservelerinin Son Briks Oluşum Sürelerinin Belirlenmesi Üzerine Araştırma. GIDA. 1989;14.
MLA Artık, Nevzat vd. “Meyve Konservelerinin Son Briks Oluşum Sürelerinin Belirlenmesi Üzerine Araştırma”. Gıda, c. 14, sy. 2, 1989.
Vancouver Artık N, Velioğlu S, Demirdöğen HF. Meyve Konservelerinin Son Briks Oluşum Sürelerinin Belirlenmesi Üzerine Araştırma. GIDA. 1989;14(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/