Ülkemizde ekolojik koşulların elverişliliği birçok meyvenin yetiştirilebilmesini mümkün kılmaktadır. Meyve üretimimiz 1986 yılı verilerine göre 380000 ton armut, 1865000 ton elma, 172000 ton erik, 300000 ton kayısı, 275000 ton şeftali ve 80000 ton vişne olarak bildirilmektedir (Anonymous, 1986). Üretilen meyveler taze olarak veya değişik yöntemlerle işlenerek tüketilmektedir. Meyvelerin konserveye işlenmesi, ülkemizde halen en önemli değerlendirme yöntemi olarak güncelliğini korumaktadır.
Ülkemizde ekolojik koşulların elverişliliği birçok meyvenin yetiştirilebilmesini mümkün kılmaktadır. Meyve üretimimiz 1986 yılı verilerine göre 380000 ton armut, 1865000 ton elma, 172000 ton erik, 300000 ton kayısı, 275000 ton şeftali ve 80000 ton vişne olarak bildirilmektedir (Anonymous, 1986). Üretilen meyveler taze olarak veya değişik yöntemlerle işlenerek tüketilmektedir. Meyvelerin konserveye işlenmesi, ülkemizde halen en önemli değerlendirme yöntemi olarak güncelliğini korumaktadır.
Artık, N. ., Velioğlu, S. ., & Demirdöğen, H. F. . (1989). Meyve Konservelerinin Son Briks Oluşum Sürelerinin Belirlenmesi Üzerine Araştırma. Gıda, 14(2).
AMA
Artık N, Velioğlu S, Demirdöğen HF. Meyve Konservelerinin Son Briks Oluşum Sürelerinin Belirlenmesi Üzerine Araştırma. GIDA. Nisan 1989;14(2).
Chicago
Artık, Nevzat, Sedat Velioğlu, ve H. Fikret Demirdöğen. “Meyve Konservelerinin Son Briks Oluşum Sürelerinin Belirlenmesi Üzerine Araştırma”. Gıda 14, sy. 2 (Nisan 1989).
EndNote
Artık N, Velioğlu S, Demirdöğen HF (01 Nisan 1989) Meyve Konservelerinin Son Briks Oluşum Sürelerinin Belirlenmesi Üzerine Araştırma. Gıda 14 2
IEEE
N. . Artık, S. . Velioğlu, ve H. F. . Demirdöğen, “Meyve Konservelerinin Son Briks Oluşum Sürelerinin Belirlenmesi Üzerine Araştırma”, GIDA, c. 14, sy. 2, 1989.
ISNAD
Artık, Nevzat vd. “Meyve Konservelerinin Son Briks Oluşum Sürelerinin Belirlenmesi Üzerine Araştırma”. Gıda 14/2 (Nisan 1989).
JAMA
Artık N, Velioğlu S, Demirdöğen HF. Meyve Konservelerinin Son Briks Oluşum Sürelerinin Belirlenmesi Üzerine Araştırma. GIDA. 1989;14.
MLA
Artık, Nevzat vd. “Meyve Konservelerinin Son Briks Oluşum Sürelerinin Belirlenmesi Üzerine Araştırma”. Gıda, c. 14, sy. 2, 1989.
Vancouver
Artık N, Velioğlu S, Demirdöğen HF. Meyve Konservelerinin Son Briks Oluşum Sürelerinin Belirlenmesi Üzerine Araştırma. GIDA. 1989;14(2).