BibTex RIS Kaynak Göster

A Research on Quality Criteria of Jams Produced from Fresh or Frozen-Stored Strawberries (Turkish with English Abstract)

Yıl 1989, Cilt: 14 Sayı: 2, - , 01.04.1989

Öz

In this study, quality differences of the jams produced from fresh and frozen strawberries were investigated. For this purpose Tiago, Osmanlı and mixed strawberries were frozen directly and in the syrup. Then they were stored for 5 months until processing. The results of this work has pointed, out that the fresh strawberries kept their natural texture during processing, but the texture of frozen strawberries were not suitable for processing.   

Taze ve Dondurularak Muhafaza Edilmiş Çilek Kullanılarak Yapılan Reçellerin Kalite Kriterleri Üzerine bir Araştırma

Yıl 1989, Cilt: 14 Sayı: 2, - , 01.04.1989

Öz

Çalışmada, reçel yapımında taze ve dondurulmuş çilek kullanımının ürüne etkisi araştırılmıştır. Bu amaçla Tiago, Osmanlı ve karışık çeşitteki çilekler kullanılarak, bunların bir kısmı doğrudan, diğer bir kısmı ise tane halinde ve şeker şurubunda dondurularak 5 ay depolandıktan sonra reçele işlenmiştir. Sonuçta, taze çilek kullanımında meyvelerin başlangıçtaki yapılarını daha iyi korudukları halde, donmuş çilek kullanımında yapıda dağılmaların oluştuğu, bununda Tiago çeşidinde en az, Osmanlı çeşidinde en fazla olduğu saptanmıştır.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Nuray Gülpek Bu kişi benim

Fikri Başoğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 1989
Yayımlandığı Sayı Yıl 1989 Cilt: 14 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Gülpek, N. ., & Başoğlu, F. . (1989). Taze ve Dondurularak Muhafaza Edilmiş Çilek Kullanılarak Yapılan Reçellerin Kalite Kriterleri Üzerine bir Araştırma. Gıda, 14(2).
AMA Gülpek N, Başoğlu F. Taze ve Dondurularak Muhafaza Edilmiş Çilek Kullanılarak Yapılan Reçellerin Kalite Kriterleri Üzerine bir Araştırma. GIDA. Nisan 1989;14(2).
Chicago Gülpek, Nuray, ve Fikri Başoğlu. “Taze Ve Dondurularak Muhafaza Edilmiş Çilek Kullanılarak Yapılan Reçellerin Kalite Kriterleri Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 14, sy. 2 (Nisan 1989).
EndNote Gülpek N, Başoğlu F (01 Nisan 1989) Taze ve Dondurularak Muhafaza Edilmiş Çilek Kullanılarak Yapılan Reçellerin Kalite Kriterleri Üzerine bir Araştırma. Gıda 14 2
IEEE N. . Gülpek ve F. . Başoğlu, “Taze ve Dondurularak Muhafaza Edilmiş Çilek Kullanılarak Yapılan Reçellerin Kalite Kriterleri Üzerine bir Araştırma”, GIDA, c. 14, sy. 2, 1989.
ISNAD Gülpek, Nuray - Başoğlu, Fikri. “Taze Ve Dondurularak Muhafaza Edilmiş Çilek Kullanılarak Yapılan Reçellerin Kalite Kriterleri Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 14/2 (Nisan 1989).
JAMA Gülpek N, Başoğlu F. Taze ve Dondurularak Muhafaza Edilmiş Çilek Kullanılarak Yapılan Reçellerin Kalite Kriterleri Üzerine bir Araştırma. GIDA. 1989;14.
MLA Gülpek, Nuray ve Fikri Başoğlu. “Taze Ve Dondurularak Muhafaza Edilmiş Çilek Kullanılarak Yapılan Reçellerin Kalite Kriterleri Üzerine Bir Araştırma”. Gıda, c. 14, sy. 2, 1989.
Vancouver Gülpek N, Başoğlu F. Taze ve Dondurularak Muhafaza Edilmiş Çilek Kullanılarak Yapılan Reçellerin Kalite Kriterleri Üzerine bir Araştırma. GIDA. 1989;14(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/