BibTex RIS Kaynak Göster

Türkiye’de Gıda Ürünlerinde “Açık Tarihleme” Uygulaması

Yıl 1989, Cilt: 14 Sayı: 3, - , 01.06.1989

Öz

Bu araştırma Türkiye’de gıda sanayiinde iş yapan otuz kadar tanınmış firmaya ürünlerinde “açık tarihleme”  uygulaması yapıp yapmadıkları, yapıyorlarsa raf ömrü tayininde ne çeşit metodlar uygulandıkları ve ürünlerinin raf ömürlerinin ne kadar olduğu konularında sorular içeren mektuplar gönderilmiş ve bunların dokuz tanesinden gelen cevaplar değerlendirilmiştir. Bu dokuz firmanın sekizi ürünlerinde raf ömrünü belirten etiket kullandıklarını belirtmişlerdir. Sonuçta raf ömrü tayininde genelde tecrübeye bağlı kalındığını, yalnız bir firmanın hızlandırılmış testler uyguladığını ve bazı firmaların da ürünlerinin kalitesini duyusal, kimyasal ve mikrobiyolojik metodlarla kontrol ettiklerini göstermiştir.

Application of Open-Dating of Food Products in Turkey (Turkish with English Abstract)

Yıl 1989, Cilt: 14 Sayı: 3, - , 01.06.1989

Öz

Importance of open-dating of food products was discussed. A research was conducted to understand the application of open-dating in Turkey and results were interpreted in terms of the methods of shelf-life testing. It was concluded that most of the shelf-lives written on food packages were being decided only by experience. Some companies, however, control the quality of their products by sensory, chemical or microbiological methods.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Güler Ayrancı Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1989
Yayımlandığı Sayı Yıl 1989 Cilt: 14 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Ayrancı, G. . (1989). Türkiye’de Gıda Ürünlerinde “Açık Tarihleme” Uygulaması. Gıda, 14(3).
AMA Ayrancı G. Türkiye’de Gıda Ürünlerinde “Açık Tarihleme” Uygulaması. GIDA. Haziran 1989;14(3).
Chicago Ayrancı, Güler. “Türkiye’de Gıda Ürünlerinde ‘Açık Tarihleme’ Uygulaması”. Gıda 14, sy. 3 (Haziran 1989).
EndNote Ayrancı G (01 Haziran 1989) Türkiye’de Gıda Ürünlerinde “Açık Tarihleme” Uygulaması. Gıda 14 3
IEEE G. . Ayrancı, “Türkiye’de Gıda Ürünlerinde ‘Açık Tarihleme’ Uygulaması”, GIDA, c. 14, sy. 3, 1989.
ISNAD Ayrancı, Güler. “Türkiye’de Gıda Ürünlerinde ‘Açık Tarihleme’ Uygulaması”. Gıda 14/3 (Haziran 1989).
JAMA Ayrancı G. Türkiye’de Gıda Ürünlerinde “Açık Tarihleme” Uygulaması. GIDA. 1989;14.
MLA Ayrancı, Güler. “Türkiye’de Gıda Ürünlerinde ‘Açık Tarihleme’ Uygulaması”. Gıda, c. 14, sy. 3, 1989.
Vancouver Ayrancı G. Türkiye’de Gıda Ürünlerinde “Açık Tarihleme” Uygulaması. GIDA. 1989;14(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/