Çalışmada ayvanın gıda teknolojisi bakımından değerlendirilmesi amacıyla; yerel çeşitlerden Havan, Ekmek çeşitleriyle karışık ayvadan meyve suyu ile sadece karışık ayvadan meyve suyu konsantratı elde edilmiştir. Hammadde ve mamül maddede bazı kimyasal özellikler saptanmış, ayrıca mamül maddede duyusal analiz yapılmıştır. Meyve suyu üretiminde durultma ağırlık kazanmış, arzulanan sonuca ulaşmak için çeşitli durultma yöntemlerinden yararlanılmıştır.
Çalışmada ayvanın gıda teknolojisi bakımından değerlendirilmesi amacıyla; yerel çeşitlerden Havan, Ekmek çeşitleriyle karışık ayvadan meyve suyu ile sadece karışık ayvadan meyve suyu konsantratı elde edilmiştir. Hammadde ve mamül maddede bazı kimyasal özellikler saptanmış, ayrıca mamül maddede duyusal analiz yapılmıştır. Meyve suyu üretiminde durultma ağırlık kazanmış, arzulanan sonuca ulaşmak için çeşitli durultma yöntemlerinden yararlanılmıştır.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Aralık 1982 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1982 Cilt: 7 Sayı: 6 |