BibTex RIS Kaynak Göster

A research on Quince and Its Concentrate (in Turkish)

Yıl 1982, Cilt: 7 Sayı: 6, - , 01.12.1982

Öz

Çalışmada ayvanın gıda teknolojisi bakımından değerlendirilmesi amacıyla; yerel çeşitlerden Havan, Ekmek çeşitleriyle karışık ayvadan meyve suyu ile sadece karışık ayvadan meyve suyu konsantratı elde edilmiştir. Hammadde ve mamül maddede bazı kimyasal özellikler saptanmış, ayrıca mamül maddede duyusal analiz yapılmıştır. Meyve suyu üretiminde durultma ağırlık kazanmış, arzulanan sonuca ulaşmak için çeşitli durultma yöntemlerinden yararlanılmıştır.   

Ayva Suyu ve Konsantratı Üzerinde bir Araştırma

Yıl 1982, Cilt: 7 Sayı: 6, - , 01.12.1982

Öz

Çalışmada ayvanın gıda teknolojisi bakımından değerlendirilmesi amacıyla; yerel çeşitlerden Havan, Ekmek çeşitleriyle karışık ayvadan meyve suyu ile sadece karışık ayvadan meyve suyu konsantratı elde edilmiştir. Hammadde ve mamül maddede bazı kimyasal özellikler saptanmış, ayrıca mamül maddede duyusal analiz yapılmıştır. Meyve suyu üretiminde durultma ağırlık kazanmış, arzulanan sonuca ulaşmak için çeşitli durultma yöntemlerinden yararlanılmıştır.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Selma Güven Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1982
Yayımlandığı Sayı Yıl 1982 Cilt: 7 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Güven, S. . (1982). Ayva Suyu ve Konsantratı Üzerinde bir Araştırma. Gıda, 7(6).
AMA Güven S. Ayva Suyu ve Konsantratı Üzerinde bir Araştırma. GIDA. Aralık 1982;7(6).
Chicago Güven, Selma. “Ayva Suyu Ve Konsantratı Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda 7, sy. 6 (Aralık 1982).
EndNote Güven S (01 Aralık 1982) Ayva Suyu ve Konsantratı Üzerinde bir Araştırma. Gıda 7 6
IEEE S. . Güven, “Ayva Suyu ve Konsantratı Üzerinde bir Araştırma”, GIDA, c. 7, sy. 6, 1982.
ISNAD Güven, Selma. “Ayva Suyu Ve Konsantratı Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda 7/6 (Aralık 1982).
JAMA Güven S. Ayva Suyu ve Konsantratı Üzerinde bir Araştırma. GIDA. 1982;7.
MLA Güven, Selma. “Ayva Suyu Ve Konsantratı Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda, c. 7, sy. 6, 1982.
Vancouver Güven S. Ayva Suyu ve Konsantratı Üzerinde bir Araştırma. GIDA. 1982;7(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/