BibTex RIS Kaynak Göster

Investigation of Bacteriophages in Milk Retentate, Permeate and UF Whey Retentate (Turkish with English Abstract)

Yıl 1989, Cilt: 14 Sayı: 4, - , 01.08.1989

Öz

In this research, presence of bacteriophages active against 5 different lactic acid bacteria in UF retentate, permeate and UF retentate whey have been examined. While no bacteriophage of S. thermophilus and L. bulgaricus have detected in all samples, phages active against to S. lactis, S. cremoris and S. diacetylactis were found in some samples of materials   

Retentate Süt, Permeate ve UF Retentate Peyniraltı Suyunda Bakteriyofaj Aranması Üzerinde bir Araştırma

Yıl 1989, Cilt: 14 Sayı: 4, - , 01.08.1989

Öz

Bu çalışmada Ultrafiltrasyon ile elde edilen retentate, permeate ve UF retentate ile yapılan peynirin peyniraltı suyundaki fajların 5 adet laktik asit bakterisi üzerindeki etkileri araştırılmıştır. Deneme materyalinde S. thermophilus ve L. bulgaricus’u lize eden faja rastlanmamış, ancak S. lactis, S. cremoris ve S. diacetylactis üzerine etkili fajların varlığı gösterilmiştir.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Yavuz Beyatlı Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1989
Yayımlandığı Sayı Yıl 1989 Cilt: 14 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Beyatlı, Y. . (1989). Retentate Süt, Permeate ve UF Retentate Peyniraltı Suyunda Bakteriyofaj Aranması Üzerinde bir Araştırma. Gıda, 14(4).
AMA Beyatlı Y. Retentate Süt, Permeate ve UF Retentate Peyniraltı Suyunda Bakteriyofaj Aranması Üzerinde bir Araştırma. GIDA. Ağustos 1989;14(4).
Chicago Beyatlı, Yavuz. “Retentate Süt, Permeate Ve UF Retentate Peyniraltı Suyunda Bakteriyofaj Aranması Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda 14, sy. 4 (Ağustos 1989).
EndNote Beyatlı Y (01 Ağustos 1989) Retentate Süt, Permeate ve UF Retentate Peyniraltı Suyunda Bakteriyofaj Aranması Üzerinde bir Araştırma. Gıda 14 4
IEEE Y. . Beyatlı, “Retentate Süt, Permeate ve UF Retentate Peyniraltı Suyunda Bakteriyofaj Aranması Üzerinde bir Araştırma”, GIDA, c. 14, sy. 4, 1989.
ISNAD Beyatlı, Yavuz. “Retentate Süt, Permeate Ve UF Retentate Peyniraltı Suyunda Bakteriyofaj Aranması Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda 14/4 (Ağustos 1989).
JAMA Beyatlı Y. Retentate Süt, Permeate ve UF Retentate Peyniraltı Suyunda Bakteriyofaj Aranması Üzerinde bir Araştırma. GIDA. 1989;14.
MLA Beyatlı, Yavuz. “Retentate Süt, Permeate Ve UF Retentate Peyniraltı Suyunda Bakteriyofaj Aranması Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda, c. 14, sy. 4, 1989.
Vancouver Beyatlı Y. Retentate Süt, Permeate ve UF Retentate Peyniraltı Suyunda Bakteriyofaj Aranması Üzerinde bir Araştırma. GIDA. 1989;14(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/