In this research, presence of bacteriophages active against 5 different lactic acid bacteria in UF retentate, permeate and UF retentate whey have been examined. While no bacteriophage of S. thermophilus and L. bulgaricus have detected in all samples, phages active against to S. lactis, S. cremoris and S. diacetylactis were found in some samples of materials
Bu çalışmada Ultrafiltrasyon ile elde edilen retentate, permeate ve UF retentate ile yapılan peynirin peyniraltı suyundaki fajların 5 adet laktik asit bakterisi üzerindeki etkileri araştırılmıştır. Deneme materyalinde S. thermophilus ve L. bulgaricus’u lize eden faja rastlanmamış, ancak S. lactis, S. cremoris ve S. diacetylactis üzerine etkili fajların varlığı gösterilmiştir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ağustos 1989 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1989 Cilt: 14 Sayı: 4 |