BibTex RIS Kaynak Göster

Gel Electrophoresis (SDS-PAGE) Analysis of Globulin Fractions of Some Soybean Varieties Grown in Turkey (Turkish with English Abstract)

Yıl 1989, Cilt: 14 Sayı: 4, - , 01.08.1989

Öz

2S, 7S and 11S globulin fraction, were used for SDS-PAGE analysis. 2S globulin gave two bands as BS and A5 in SDS-PAGE. Molecular weight of these bands were 19000-10000 dalton respectively. 7S globulin showed 3 bands which named a, a’ and b, their molecular weights were 83000, 76000 and 53000 dalton respectively. 11S globulin gave three bands under –ME conditions which these are I, A4, A5B3 and molecular weights 62000, 38000 and 30000 dalton respectively. Under +ME conditions A3, A4, A1-2, BS and A5 band were observed. Molecular weights of A3, A4 and A1-2 were 42000, 38000 and 36000 respectively.     

Türkiye’de Yetiştirilen bazı Soya Varyetelerinin Globulin Fraksiyonlarının Jel Elektroforez (SDS-PAGE) ile Analizi

Yıl 1989, Cilt: 14 Sayı: 4, - , 01.08.1989

Öz

SDS-PAGE analizinde 2S, 7S ve 11S globulin fraksiyonları analize alındı. 2S globulinin SDS-PAGE analizi ile BS ve A5 gibi iki bant gözlendi. Bu iki bandın molekül ağırlığı sırasıyla 19000-10000 dalton olarak belirlendi. 7S globulinin SDS-PAGE analizinde a, a’ ve b olarak üzere 3 bant gözlendi. Bu bantların molekül ağırlıkları sırasıyla 83000, 76000 ve 53000 dalton olarak saptandı. 11S globulinin SDS-PAGE analizinde –ME koşulunda, I, A4, A5B3 bantları belirlendi. Bu bantların molekül ağırlıkları sırasıyla 62000, 38000, 30000 dalton olarak bulundu. +ME durumunda ise A3, A4, A1-2, BS ve A5 bantları teşhis edildi. Bu bantlardan A3, A4 ve A1-2’nin molekül ağırlıkları 42000-38000 ve 36000 olarak saptandı.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Nevzat Artık Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1989
Yayımlandığı Sayı Yıl 1989 Cilt: 14 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Artık, N. . (1989). Türkiye’de Yetiştirilen bazı Soya Varyetelerinin Globulin Fraksiyonlarının Jel Elektroforez (SDS-PAGE) ile Analizi. Gıda, 14(4).
AMA Artık N. Türkiye’de Yetiştirilen bazı Soya Varyetelerinin Globulin Fraksiyonlarının Jel Elektroforez (SDS-PAGE) ile Analizi. GIDA. Ağustos 1989;14(4).
Chicago Artık, Nevzat. “Türkiye’de Yetiştirilen Bazı Soya Varyetelerinin Globulin Fraksiyonlarının Jel Elektroforez (SDS-PAGE) Ile Analizi”. Gıda 14, sy. 4 (Ağustos 1989).
EndNote Artık N (01 Ağustos 1989) Türkiye’de Yetiştirilen bazı Soya Varyetelerinin Globulin Fraksiyonlarının Jel Elektroforez (SDS-PAGE) ile Analizi. Gıda 14 4
IEEE N. . Artık, “Türkiye’de Yetiştirilen bazı Soya Varyetelerinin Globulin Fraksiyonlarının Jel Elektroforez (SDS-PAGE) ile Analizi”, GIDA, c. 14, sy. 4, 1989.
ISNAD Artık, Nevzat. “Türkiye’de Yetiştirilen Bazı Soya Varyetelerinin Globulin Fraksiyonlarının Jel Elektroforez (SDS-PAGE) Ile Analizi”. Gıda 14/4 (Ağustos 1989).
JAMA Artık N. Türkiye’de Yetiştirilen bazı Soya Varyetelerinin Globulin Fraksiyonlarının Jel Elektroforez (SDS-PAGE) ile Analizi. GIDA. 1989;14.
MLA Artık, Nevzat. “Türkiye’de Yetiştirilen Bazı Soya Varyetelerinin Globulin Fraksiyonlarının Jel Elektroforez (SDS-PAGE) Ile Analizi”. Gıda, c. 14, sy. 4, 1989.
Vancouver Artık N. Türkiye’de Yetiştirilen bazı Soya Varyetelerinin Globulin Fraksiyonlarının Jel Elektroforez (SDS-PAGE) ile Analizi. GIDA. 1989;14(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/