BibTex RIS Kaynak Göster

Fusariotoxicosis (F-2-FES) and Zearalenone (Turkish with English Abstract)

Yıl 1999, Cilt: 24 Sayı: 5, - , 01.10.1999

Öz

Zearalenone (ZEN) is produced bye Fusariums ZEN is indicated to be a Fermentation Ostogenic Materyal (FES) or F-2 toxin. This toxin is appeared to be a similar chemical structure of ostrogenic hormones. Ostrogenism can be seen when the animals are fed with moldy foods.

Fusariotoksikozis (F-2-FES) ve Zearalenon

Yıl 1999, Cilt: 24 Sayı: 5, - , 01.10.1999

Öz

Zearalenon (ZEN) bir küf mantarı olan Fusariumların metabolitidir. Zearalenon; FES (Fermentasyon Östrojenik Madde) veya F-2 toksini adları ile de bilinmektedir. Bu küf metaboliti olmaktan çok hormon benzeri kimyasal yapı göstermektedir. Küflü besinlerle beslenen hayvanlarda; F-2 toksini olarak bilinen ZEN “Östrojenizm” denen hastalığa neden olmaktadır. 

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Aylin Topçu Bu kişi benim

Muhittin Tayfur Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 1999
Yayımlandığı Sayı Yıl 1999 Cilt: 24 Sayı: 5

Kaynak Göster

APA Topçu, A. ., & Tayfur, M. . (1999). Fusariotoksikozis (F-2-FES) ve Zearalenon. Gıda, 24(5).
AMA Topçu A, Tayfur M. Fusariotoksikozis (F-2-FES) ve Zearalenon. GIDA. Ekim 1999;24(5).
Chicago Topçu, Aylin, ve Muhittin Tayfur. “Fusariotoksikozis (F-2-FES) Ve Zearalenon”. Gıda 24, sy. 5 (Ekim 1999).
EndNote Topçu A, Tayfur M (01 Ekim 1999) Fusariotoksikozis (F-2-FES) ve Zearalenon. Gıda 24 5
IEEE A. . Topçu ve M. . Tayfur, “Fusariotoksikozis (F-2-FES) ve Zearalenon”, GIDA, c. 24, sy. 5, 1999.
ISNAD Topçu, Aylin - Tayfur, Muhittin. “Fusariotoksikozis (F-2-FES) Ve Zearalenon”. Gıda 24/5 (Ekim 1999).
JAMA Topçu A, Tayfur M. Fusariotoksikozis (F-2-FES) ve Zearalenon. GIDA. 1999;24.
MLA Topçu, Aylin ve Muhittin Tayfur. “Fusariotoksikozis (F-2-FES) Ve Zearalenon”. Gıda, c. 24, sy. 5, 1999.
Vancouver Topçu A, Tayfur M. Fusariotoksikozis (F-2-FES) ve Zearalenon. GIDA. 1999;24(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/