BibTex RIS Kaynak Göster

Ekmek Niteliklerine Reolojik Faktörlerin Etkileri

Yıl 1983, Cilt: 8 Sayı: 4, - , 01.08.1983

Öz

Ekmek yapımında ilk aşama uygun koşullarda hamur yapımıdır. Ekmek kalitesinin oluşmasında diğer nitelikleri yanında reolojik özelliklerde önemlidir. Reolojik açıdan hamur yapısı incelendiğinde mikroskobik olarak bir sürekli ve üç dispers faz belirlenmiştir. Bu bölümde, fazların kaliteye etkilerini saptamak amacıyla geliştirilen yöntemler ve sonuçları tartışılmıştır.

Ekmek Niteliklerine Reolojik Faktörlerin Etkileri

Yıl 1983, Cilt: 8 Sayı: 4, - , 01.08.1983

Öz

Ekmek yapımında ilk aşama uygun koşullarda hamur yapımıdır. Ekmek kalitesinin oluşmasında diğer nitelikleri yanında reolojik özelliklerde önemlidir. Reolojik açıdan hamur yapısı incelendiğinde mikroskobik olarak bir sürekli ve üç dispers faz belirlenmiştir. Bu bölümde, fazların kaliteye etkilerini saptamak amacıyla geliştirilen yöntemler ve sonuçları tartışılmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

S. Sezgin Ünal Bu kişi benim

M. Hikmet Boyacıoğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1983
Yayımlandığı Sayı Yıl 1983 Cilt: 8 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Ünal, S. S. ., & Boyacıoğlu, M. H. . (1983). Ekmek Niteliklerine Reolojik Faktörlerin Etkileri. Gıda, 8(4).
AMA Ünal SS, Boyacıoğlu MH. Ekmek Niteliklerine Reolojik Faktörlerin Etkileri. GIDA. Ağustos 1983;8(4).
Chicago Ünal, S. Sezgin, ve M. Hikmet Boyacıoğlu. “Ekmek Niteliklerine Reolojik Faktörlerin Etkileri”. Gıda 8, sy. 4 (Ağustos 1983).
EndNote Ünal SS, Boyacıoğlu MH (01 Ağustos 1983) Ekmek Niteliklerine Reolojik Faktörlerin Etkileri. Gıda 8 4
IEEE S. S. . Ünal ve M. H. . Boyacıoğlu, “Ekmek Niteliklerine Reolojik Faktörlerin Etkileri”, GIDA, c. 8, sy. 4, 1983.
ISNAD Ünal, S. Sezgin - Boyacıoğlu, M. Hikmet. “Ekmek Niteliklerine Reolojik Faktörlerin Etkileri”. Gıda 8/4 (Ağustos 1983).
JAMA Ünal SS, Boyacıoğlu MH. Ekmek Niteliklerine Reolojik Faktörlerin Etkileri. GIDA. 1983;8.
MLA Ünal, S. Sezgin ve M. Hikmet Boyacıoğlu. “Ekmek Niteliklerine Reolojik Faktörlerin Etkileri”. Gıda, c. 8, sy. 4, 1983.
Vancouver Ünal SS, Boyacıoğlu MH. Ekmek Niteliklerine Reolojik Faktörlerin Etkileri. GIDA. 1983;8(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/