BibTex RIS Kaynak Göster

A Research on Nutritional Habits of the Health Personnel (Turkish with English Abstract)

Yıl 2000, Cilt: 25 Sayı: 2, - , 01.04.2000

Öz

This research was carried out on 400 persons to determine nutritional habits of the health personnel. According to the Body Mass index, it was found that 65.50% of them had normal body weight. It was determined that 62.25% of them had eaten three times in a day and breakfast was the most skipping meal. Foods mostly eaten were fruits, cake etc, candies-chocolate, and beverages mostly drunk were tea-coffee, cola-soda water, fruit juice, respectively. Nutritional habits of the health personnel were affected with their psychological conditions. 

Sağlık Personelinin Beslenme Alışkanlıkları Üzerinde bir Araştırma

Yıl 2000, Cilt: 25 Sayı: 2, - , 01.04.2000

Öz

Bu araştırma sağlık personelinin beslenme alışkanlıklarını saptamak amacıyla 400 birey üzerinde yürütülmüş, Beden Kitle indeksine göre %65.50'sinin normal vücut ağırlığında olduğu bulunmuştur. Sağlık personelinin %62.25'inin günde üç öğün yemek yedikleri ve en çok atla­nılan öğünün sabah kahvaltısı olduğu belirlenmiştir. Öğün aralarında en çok tüketilen yiyecekler sırasıyla meyve, kek vb, şeker-çikolata, içecekler ise çay-kahve, kola-gazoz ve meyve suyudur. Sağlık personelinin beslenme alışkanlıklarının psikolojik durumlarından etkilendiği belirlenmiştir.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

A. Özler Özçelik Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 2000
Yayımlandığı Sayı Yıl 2000 Cilt: 25 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Özçelik, A. Ö. . (2000). Sağlık Personelinin Beslenme Alışkanlıkları Üzerinde bir Araştırma. Gıda, 25(2).
AMA Özçelik AÖ. Sağlık Personelinin Beslenme Alışkanlıkları Üzerinde bir Araştırma. GIDA. Nisan 2000;25(2).
Chicago Özçelik, A. Özler. “Sağlık Personelinin Beslenme Alışkanlıkları Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda 25, sy. 2 (Nisan 2000).
EndNote Özçelik AÖ (01 Nisan 2000) Sağlık Personelinin Beslenme Alışkanlıkları Üzerinde bir Araştırma. Gıda 25 2
IEEE A. Ö. . Özçelik, “Sağlık Personelinin Beslenme Alışkanlıkları Üzerinde bir Araştırma”, GIDA, c. 25, sy. 2, 2000.
ISNAD Özçelik, A. Özler. “Sağlık Personelinin Beslenme Alışkanlıkları Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda 25/2 (Nisan 2000).
JAMA Özçelik AÖ. Sağlık Personelinin Beslenme Alışkanlıkları Üzerinde bir Araştırma. GIDA. 2000;25.
MLA Özçelik, A. Özler. “Sağlık Personelinin Beslenme Alışkanlıkları Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda, c. 25, sy. 2, 2000.
Vancouver Özçelik AÖ. Sağlık Personelinin Beslenme Alışkanlıkları Üzerinde bir Araştırma. GIDA. 2000;25(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/