BibTex RIS Kaynak Göster

Use of Nitrate and Nitrite in Meat Products and Nitrite Poisoning (in Turkish)

Yıl 1983, Cilt: 8 Sayı: 5, - , 01.10.1983

Öz

Nitrat (NO3) doğal olarak; bitkilerde, suda ve toprakta sodyum nitrat (NaNO3) ve azda olsa potasyum nitrat (KNO3) halinde bulunur. NO3, özellikle hava kirliliği sorunu olan yörelerde 1-40 µg/m3 miktarında atmosferde de bulunabilir. Bitkilerdeki NO3 miktarı; bitkinin türüne, genetik yapısına, çevre faktörlerine ve uygulanan tarımsal işletmecilik şekline göre oldukça büyük değişim gösterir ve bazı bitkilere ulaşabilir. Zamanımızdaki çevre koşulları içerisinde nitrat (NO3) ve nitrit (NO2) iki basamaklı biyolojik oksidasyon (Nitrifikasyon) reaksiyonu ile amonyum iyonundan (NH+4) oluşabilmektedir.

Et Ürünlerinde Nitrat, Nitrit Kullanımı ve Nitrit Zehirlenmesi

Yıl 1983, Cilt: 8 Sayı: 5, - , 01.10.1983

Öz

Nitrat (NO3) doğal olarak; bitkilerde, suda ve toprakta sodyum nitrat (NaNO3) ve azda olsa potasyum nitrat (KNO3) halinde bulunur. NO3, özellikle hava kirliliği sorunu olan yörelerde 1-40 µg/m3 miktarında atmosferde de bulunabilir. Bitkilerdeki NO3 miktarı; bitkinin türüne, genetik yapısına, çevre faktörlerine ve uygulanan tarımsal işletmecilik şekline göre oldukça büyük değişim gösterir ve bazı bitkilere ulaşabilir. Zamanımızdaki çevre koşulları içerisinde nitrat (NO3) ve nitrit (NO2) iki basamaklı biyolojik oksidasyon (Nitrifikasyon) reaksiyonu ile amonyum iyonundan (NH+4) oluşabilmektedir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Hüsnü Yusuf Gökalp Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 1983
Yayımlandığı Sayı Yıl 1983 Cilt: 8 Sayı: 5

Kaynak Göster

APA Gökalp, H. Y. . (1983). Et Ürünlerinde Nitrat, Nitrit Kullanımı ve Nitrit Zehirlenmesi. Gıda, 8(5).
AMA Gökalp HY. Et Ürünlerinde Nitrat, Nitrit Kullanımı ve Nitrit Zehirlenmesi. GIDA. Ekim 1983;8(5).
Chicago Gökalp, Hüsnü Yusuf. “Et Ürünlerinde Nitrat, Nitrit Kullanımı Ve Nitrit Zehirlenmesi”. Gıda 8, sy. 5 (Ekim 1983).
EndNote Gökalp HY (01 Ekim 1983) Et Ürünlerinde Nitrat, Nitrit Kullanımı ve Nitrit Zehirlenmesi. Gıda 8 5
IEEE H. Y. . Gökalp, “Et Ürünlerinde Nitrat, Nitrit Kullanımı ve Nitrit Zehirlenmesi”, GIDA, c. 8, sy. 5, 1983.
ISNAD Gökalp, Hüsnü Yusuf. “Et Ürünlerinde Nitrat, Nitrit Kullanımı Ve Nitrit Zehirlenmesi”. Gıda 8/5 (Ekim 1983).
JAMA Gökalp HY. Et Ürünlerinde Nitrat, Nitrit Kullanımı ve Nitrit Zehirlenmesi. GIDA. 1983;8.
MLA Gökalp, Hüsnü Yusuf. “Et Ürünlerinde Nitrat, Nitrit Kullanımı Ve Nitrit Zehirlenmesi”. Gıda, c. 8, sy. 5, 1983.
Vancouver Gökalp HY. Et Ürünlerinde Nitrat, Nitrit Kullanımı ve Nitrit Zehirlenmesi. GIDA. 1983;8(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/