Bu araştırma, kırmızı pancardan gıda maddelerine renk vermek için kırmızı pigmentlerin elde edilmesini içermektedir. Kırmızı pancar ekstraktı pancarın sitrik asit çözeltisi ile ekstraksiyonu sonucu hazırlanmıştır. Elde edilen pancar suyundaki katı bileşenler püskürtme ve dondurarak kurutma yöntemleri ile ayrıştırılması denenmiştir.
Bu araştırma, kırmızı pancardan gıda maddelerine renk vermek için kırmızı pigmentlerin elde edilmesini içermektedir. Kırmızı pancar ekstraktı pancarın sitrik asit çözeltisi ile ekstraksiyonu sonucu hazırlanmıştır. Elde edilen pancar suyundaki katı bileşenler püskürtme ve dondurarak kurutma yöntemleri ile ayrıştırılması denenmiştir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Aralık 1983 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1983 Cilt: 8 Sayı: 6 |