BibTex RIS Kaynak Göster

Isolation of Pigments from Red Beetroot (in Turkish

Yıl 1983, Cilt: 8 Sayı: 6, - , 01.12.1983

Öz

Bu araştırma, kırmızı pancardan gıda maddelerine renk vermek için kırmızı pigmentlerin elde edilmesini içermektedir. Kırmızı pancar ekstraktı pancarın sitrik asit çözeltisi ile ekstraksiyonu sonucu hazırlanmıştır. Elde edilen pancar suyundaki katı bileşenler püskürtme ve dondurarak kurutma yöntemleri ile ayrıştırılması denenmiştir.

Kırmızı Pancardan Pigmentlerin İzolasyonu

Yıl 1983, Cilt: 8 Sayı: 6, - , 01.12.1983

Öz

Bu araştırma, kırmızı pancardan gıda maddelerine renk vermek için kırmızı pigmentlerin elde edilmesini içermektedir. Kırmızı pancar ekstraktı pancarın sitrik asit çözeltisi ile ekstraksiyonu sonucu hazırlanmıştır. Elde edilen pancar suyundaki katı bileşenler püskürtme ve dondurarak kurutma yöntemleri ile ayrıştırılması denenmiştir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Alev Selemoğlu Bu kişi benim

Fatih Yıldız Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1983
Yayımlandığı Sayı Yıl 1983 Cilt: 8 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Selemoğlu, A. ., & Yıldız, F. . (1983). Kırmızı Pancardan Pigmentlerin İzolasyonu. Gıda, 8(6).
AMA Selemoğlu A, Yıldız F. Kırmızı Pancardan Pigmentlerin İzolasyonu. GIDA. Aralık 1983;8(6).
Chicago Selemoğlu, Alev, ve Fatih Yıldız. “Kırmızı Pancardan Pigmentlerin İzolasyonu”. Gıda 8, sy. 6 (Aralık 1983).
EndNote Selemoğlu A, Yıldız F (01 Aralık 1983) Kırmızı Pancardan Pigmentlerin İzolasyonu. Gıda 8 6
IEEE A. . Selemoğlu ve F. . Yıldız, “Kırmızı Pancardan Pigmentlerin İzolasyonu”, GIDA, c. 8, sy. 6, 1983.
ISNAD Selemoğlu, Alev - Yıldız, Fatih. “Kırmızı Pancardan Pigmentlerin İzolasyonu”. Gıda 8/6 (Aralık 1983).
JAMA Selemoğlu A, Yıldız F. Kırmızı Pancardan Pigmentlerin İzolasyonu. GIDA. 1983;8.
MLA Selemoğlu, Alev ve Fatih Yıldız. “Kırmızı Pancardan Pigmentlerin İzolasyonu”. Gıda, c. 8, sy. 6, 1983.
Vancouver Selemoğlu A, Yıldız F. Kırmızı Pancardan Pigmentlerin İzolasyonu. GIDA. 1983;8(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/