BibTex RIS Kaynak Göster

Factors Affecting the Reliability of Results in Sensory Evaluation (Turkish with English Abstract)

Yıl 1983, Cilt: 8 Sayı: 6, - , 01.12.1983

Öz

The role and the development of Sensory Evaluation in food industry are indicated briefly and the importance of reliability of  Sensory Evaluation results are stressed. The purpose and methods of Sensory Valuation, Panel, physical requirements and statistical evaluation of data constitute the main factors which have to be considered in Sensory Evaluation, and were explained and discussed in detail. 

Duyusal Değerlendirmede Sonuca Güveni Etkileyen

Yıl 1983, Cilt: 8 Sayı: 6, - , 01.12.1983

Öz

Duyusal değerlendirme, gıdaların duyusal kalitelerin analizlerinde vazgeçilmez bir yöntem olarak kabul edilmekte, ancak değerlendirmenin sonucuna olan güvensizlik sorun yaratmaktadır. Duyusal değerlendirmede, amacın saptanması ve yöntemler, panel, fiziksel gereksinimler, istatistik değerlendirme sonucu güveni etkileyen en önemli faktörlerdir.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Meral Gönül Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1983
Yayımlandığı Sayı Yıl 1983 Cilt: 8 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Gönül, M. . (1983). Duyusal Değerlendirmede Sonuca Güveni Etkileyen. Gıda, 8(6).
AMA Gönül M. Duyusal Değerlendirmede Sonuca Güveni Etkileyen. GIDA. Aralık 1983;8(6).
Chicago Gönül, Meral. “Duyusal Değerlendirmede Sonuca Güveni Etkileyen”. Gıda 8, sy. 6 (Aralık 1983).
EndNote Gönül M (01 Aralık 1983) Duyusal Değerlendirmede Sonuca Güveni Etkileyen. Gıda 8 6
IEEE M. . Gönül, “Duyusal Değerlendirmede Sonuca Güveni Etkileyen”, GIDA, c. 8, sy. 6, 1983.
ISNAD Gönül, Meral. “Duyusal Değerlendirmede Sonuca Güveni Etkileyen”. Gıda 8/6 (Aralık 1983).
JAMA Gönül M. Duyusal Değerlendirmede Sonuca Güveni Etkileyen. GIDA. 1983;8.
MLA Gönül, Meral. “Duyusal Değerlendirmede Sonuca Güveni Etkileyen”. Gıda, c. 8, sy. 6, 1983.
Vancouver Gönül M. Duyusal Değerlendirmede Sonuca Güveni Etkileyen. GIDA. 1983;8(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/