BibTex RIS Kaynak Göster

The Possibilities of Cornelian Cherry Fruits Grown in Erzurum by Processing into the Marmalade and Pulp Products (Turkish with English Abstract)

Yıl 2000, Cilt: 25 Sayı: 4, - , 01.08.2000

Öz

The objective of this research was to determine the chemical quality elements of the marmalade and pulp processed from the cornelian cherry fruits grown in Erzurum and vicinity. In the research, four different cherry types were used to manufacture marmalade and pulp, which were mixed type from market and three additional selected types to culture. During the storage period, no significant changes was determined in pulp and marmalade kept at different temperatures in respect to dry matter, water soluble substance, total sugar and vitamin C related to the fruit and product types. Increase in the invert sugar and decrease in saccharose content of the products kept in room temperature were higher than those kept in a refrigerator during the storage period. While pH was higher in the refrigerated products, titration acidity has shown inconsistent changes. 

Erzurum'da Yetiştirilen Kızılcık Meyvesinin Marmelat ve Pulpa İşlenerek Değerlendirilmesi

Yıl 2000, Cilt: 25 Sayı: 4, - , 01.08.2000

Öz

Erzurum'da yetiştirilen kızılcık meyvelerinin marmelat ve pulpa işlenerek muhafazası sırasında çeşitli kalite öğelerinde meydana gelen kimyasal değişmelerin tespit amacıyla yapılan bu araştırmada 4 değişik kızılcık meyvesi kullanılmıştır. Çalışmada Erzurum İli Uzundere İlçesi ve köylerinden kültüre alınmak üzere seçilen 3 tip ile pazara sunulmak amacıyla üretici tarafından çeşitli tiplerden karma olarak toplanmış kızılcık meyveleri marmelat ve pulpa işlenmiştir. Depolama süresince, farklı depolama sıcaklıklarında muhafaza edilen pulp ve marmelatlarda kurumadde, suda çözünür kurumadde, toplam şeker ve C vitamininde meyve ve ürün tiplerine bağlı olarak önemli değişiklikler olmamıştır. Oda şartlarında muhafaza edilen ürünlerin invert şeker miktarındaki artış, sakkaroz miktarındaki azalış, depolama süresince buzdolabındakilere göre daha fazla olmuştur, pH, buzdolabında depolananlarda daha yüksek olurken, titrasyon asitliği değişkenlik göstermiştir.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Memnune Kökosmanlı Bu kişi benim

Fevzi Keleş Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 2000
Yayımlandığı Sayı Yıl 2000 Cilt: 25 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Kökosmanlı, M. ., & Keleş, F. . (2000). Erzurum’da Yetiştirilen Kızılcık Meyvesinin Marmelat ve Pulpa İşlenerek Değerlendirilmesi. Gıda, 25(4).
AMA Kökosmanlı M, Keleş F. Erzurum’da Yetiştirilen Kızılcık Meyvesinin Marmelat ve Pulpa İşlenerek Değerlendirilmesi. GIDA. Ağustos 2000;25(4).
Chicago Kökosmanlı, Memnune, ve Fevzi Keleş. “Erzurum’da Yetiştirilen Kızılcık Meyvesinin Marmelat Ve Pulpa İşlenerek Değerlendirilmesi”. Gıda 25, sy. 4 (Ağustos 2000).
EndNote Kökosmanlı M, Keleş F (01 Ağustos 2000) Erzurum’da Yetiştirilen Kızılcık Meyvesinin Marmelat ve Pulpa İşlenerek Değerlendirilmesi. Gıda 25 4
IEEE M. . Kökosmanlı ve F. . Keleş, “Erzurum’da Yetiştirilen Kızılcık Meyvesinin Marmelat ve Pulpa İşlenerek Değerlendirilmesi”, GIDA, c. 25, sy. 4, 2000.
ISNAD Kökosmanlı, Memnune - Keleş, Fevzi. “Erzurum’da Yetiştirilen Kızılcık Meyvesinin Marmelat Ve Pulpa İşlenerek Değerlendirilmesi”. Gıda 25/4 (Ağustos 2000).
JAMA Kökosmanlı M, Keleş F. Erzurum’da Yetiştirilen Kızılcık Meyvesinin Marmelat ve Pulpa İşlenerek Değerlendirilmesi. GIDA. 2000;25.
MLA Kökosmanlı, Memnune ve Fevzi Keleş. “Erzurum’da Yetiştirilen Kızılcık Meyvesinin Marmelat Ve Pulpa İşlenerek Değerlendirilmesi”. Gıda, c. 25, sy. 4, 2000.
Vancouver Kökosmanlı M, Keleş F. Erzurum’da Yetiştirilen Kızılcık Meyvesinin Marmelat ve Pulpa İşlenerek Değerlendirilmesi. GIDA. 2000;25(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/