BibTex RIS Kaynak Göster

Identification of Coliform Bacteria Isolated from Butter (Turkish with English Abstract)

Yıl 1990, Cilt: 15 Sayı: 3, - , 01.06.1990

Öz

Coliform bacteria were isolated and identified from 24 butter samples which are sold in Erzurum. Total 187 coliform strains, which have been identified, consisted of 41 Escherichia coli type II (21.9%), 32 Klebsiella spp. (17.1%), 27 E. coli type I (14.4%), 22 Enterobacter aerogenes (11.8%), 18 K. pneumoniae (9.6%), 12 Ent. cloceae (6.4%), 12 Ent. Agglomerans (6.4%), 8 Citrobacter freundii (4.3%) and 6 C. divercus (3.2%). Nineteen of strains (4.8%) couldn’t be identified. Identification of coliform bacteria was based on İNVİC tests. These tests, however, have been insufficient because these species of bacteria have contained a large number of transition types. For this reason, the other characteristics giving strict results have been used in identification. Lysinedecarboxylase, H2S, and motility tests have been considered as supplementary test in identification.   

Tereyağlarından İzole Edilen Koliform Grubu Bakterilerin Tanımlanması

Yıl 1990, Cilt: 15 Sayı: 3, - , 01.06.1990

Öz

Bu araştırmada, Erzurum piyasasında kahvaltılık olarak satılan tereyağlarından koliform grubu bakteriler izole edilmiş ve tanımlanmasına çalışılmıştır. Yirmidört örnekten izole edilen 187 adet koliform suşundan 41’i (%21.9) Escherichia coli Tip II, 32’si (%17.1) Klebsiella spp, 27’si (%14.4) E. coli Tip I 22’si (%11.8) Enterobacter aerogenes, 18’i (%9.6) K. pneumoniae, 12’si (%6.4) Ent. cloceae, 12’si (%6.4) ,Ent. Agglomerans, 8’i (%4.3) Citrobacter freundii ve 6’sı da (%3.2) C. divercus olarak identifiye edilmiştir. Dokuz suş ise (%4.8) tanımlanamamıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Selahattin Sert Bu kişi benim

G. Salih Özdemir Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1990
Yayımlandığı Sayı Yıl 1990 Cilt: 15 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Sert, S. ., & Özdemir, G. S. . (1990). Tereyağlarından İzole Edilen Koliform Grubu Bakterilerin Tanımlanması. Gıda, 15(3).
AMA Sert S, Özdemir GS. Tereyağlarından İzole Edilen Koliform Grubu Bakterilerin Tanımlanması. GIDA. Haziran 1990;15(3).
Chicago Sert, Selahattin, ve G. Salih Özdemir. “Tereyağlarından İzole Edilen Koliform Grubu Bakterilerin Tanımlanması”. Gıda 15, sy. 3 (Haziran 1990).
EndNote Sert S, Özdemir GS (01 Haziran 1990) Tereyağlarından İzole Edilen Koliform Grubu Bakterilerin Tanımlanması. Gıda 15 3
IEEE S. . Sert ve G. S. . Özdemir, “Tereyağlarından İzole Edilen Koliform Grubu Bakterilerin Tanımlanması”, GIDA, c. 15, sy. 3, 1990.
ISNAD Sert, Selahattin - Özdemir, G. Salih. “Tereyağlarından İzole Edilen Koliform Grubu Bakterilerin Tanımlanması”. Gıda 15/3 (Haziran 1990).
JAMA Sert S, Özdemir GS. Tereyağlarından İzole Edilen Koliform Grubu Bakterilerin Tanımlanması. GIDA. 1990;15.
MLA Sert, Selahattin ve G. Salih Özdemir. “Tereyağlarından İzole Edilen Koliform Grubu Bakterilerin Tanımlanması”. Gıda, c. 15, sy. 3, 1990.
Vancouver Sert S, Özdemir GS. Tereyağlarından İzole Edilen Koliform Grubu Bakterilerin Tanımlanması. GIDA. 1990;15(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/