BibTex RIS Kaynak Göster

Vitamin Retention of Foods Cooked in Double Based Stainless Steel and Conventional Pots (Turkish with English Abstract)

Yıl 1990, Cilt: 15 Sayı: 3, - , 01.06.1990

Öz

In this paper, vitamin retention of foods cooked in conventional pots with that cooked in double based stainless steel pots (DBS) more recently commercialized in Turkey are compared. The vitamin losses in the foods cooked in DBS pots were lower than the foods cooked in conventional pots. According to these results, the use of DBS pots in cooking of foods are recommended.

Çift Tabanlı Çelik ile Konvensiyonel Tencerelerde Yapılan Pişirmelerde Vitaminlerin Durumu

Yıl 1990, Cilt: 15 Sayı: 3, - , 01.06.1990

Öz

Bu çalışmada, Türkiye’de ticari olarak yeni geliştirilen çift tabanlı çelik tencereler ile konvensiyonel tencerelerde pişirilen gıdaların vitamin düzeyleri karşılaştırılmıştır. Çift tabanlı çelik tencerelerde pişirilen gıdalardaki vitamin kayıpları, konvensiyonel tencerelerde pişirilen gıdalardan daha az olmaktadır. Bu nedenle, gıdaların pişirilmeleri sırasında çift tabanlı çelik tencerelerin kullanılması önerilir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Mahir Çolakoğlu Bu kişi benim

Semih Ötleş Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1990
Yayımlandığı Sayı Yıl 1990 Cilt: 15 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Çolakoğlu, M. ., & Ötleş, S. . (1990). Çift Tabanlı Çelik ile Konvensiyonel Tencerelerde Yapılan Pişirmelerde Vitaminlerin Durumu. Gıda, 15(3).
AMA Çolakoğlu M, Ötleş S. Çift Tabanlı Çelik ile Konvensiyonel Tencerelerde Yapılan Pişirmelerde Vitaminlerin Durumu. GIDA. Haziran 1990;15(3).
Chicago Çolakoğlu, Mahir, ve Semih Ötleş. “Çift Tabanlı Çelik Ile Konvensiyonel Tencerelerde Yapılan Pişirmelerde Vitaminlerin Durumu”. Gıda 15, sy. 3 (Haziran 1990).
EndNote Çolakoğlu M, Ötleş S (01 Haziran 1990) Çift Tabanlı Çelik ile Konvensiyonel Tencerelerde Yapılan Pişirmelerde Vitaminlerin Durumu. Gıda 15 3
IEEE M. . Çolakoğlu ve S. . Ötleş, “Çift Tabanlı Çelik ile Konvensiyonel Tencerelerde Yapılan Pişirmelerde Vitaminlerin Durumu”, GIDA, c. 15, sy. 3, 1990.
ISNAD Çolakoğlu, Mahir - Ötleş, Semih. “Çift Tabanlı Çelik Ile Konvensiyonel Tencerelerde Yapılan Pişirmelerde Vitaminlerin Durumu”. Gıda 15/3 (Haziran 1990).
JAMA Çolakoğlu M, Ötleş S. Çift Tabanlı Çelik ile Konvensiyonel Tencerelerde Yapılan Pişirmelerde Vitaminlerin Durumu. GIDA. 1990;15.
MLA Çolakoğlu, Mahir ve Semih Ötleş. “Çift Tabanlı Çelik Ile Konvensiyonel Tencerelerde Yapılan Pişirmelerde Vitaminlerin Durumu”. Gıda, c. 15, sy. 3, 1990.
Vancouver Çolakoğlu M, Ötleş S. Çift Tabanlı Çelik ile Konvensiyonel Tencerelerde Yapılan Pişirmelerde Vitaminlerin Durumu. GIDA. 1990;15(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/