In this paper, vitamin retention of foods cooked in conventional pots with that cooked in double based stainless steel pots (DBS) more recently commercialized in Turkey are compared. The vitamin losses in the foods cooked in DBS pots were lower than the foods cooked in conventional pots. According to these results, the use of DBS pots in cooking of foods are recommended.
Bu çalışmada, Türkiye’de ticari olarak yeni geliştirilen çift tabanlı çelik tencereler ile konvensiyonel tencerelerde pişirilen gıdaların vitamin düzeyleri karşılaştırılmıştır. Çift tabanlı çelik tencerelerde pişirilen gıdalardaki vitamin kayıpları, konvensiyonel tencerelerde pişirilen gıdalardan daha az olmaktadır. Bu nedenle, gıdaların pişirilmeleri sırasında çift tabanlı çelik tencerelerin kullanılması önerilir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Haziran 1990 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1990 Cilt: 15 Sayı: 3 |