BibTex RIS Kaynak Göster

Kuru Dut (Morus alba)Ekstraksiyonunun Kinetiği

Yıl 2000, Cilt: 25 Sayı: 5, - , 01.10.2000

Öz

Bu çalışmada, kuru dutun çözünür kurumadde ekstraksiyonu üzerine sıcaktık ve sürenin etkisi belirlenmiştir. Ekstraksiyonun sıcaklıkla ilişkisi Arrhenius bağıntısıyla tanımlanmıştır. Aktivasyon enerjisi değerleri ekstraksiyon tekrarına bağlı olarak 164, 232-0.787 kcal/g.mol K ara­sında değişim göstermiştir. Ayrıca 1/T.103 değerleri, 293, 323 ve 358 K sıcaklık derecelerinde sırasıyla 2.79, 3.09 ve 3.41 olarak saptanmıştır.  

Extraction Kinetics of Mulberry (Morus alba) (in English)

Yıl 2000, Cilt: 25 Sayı: 5, - , 01.10.2000

Öz

In this study, effects of temperature and time on soluble solids extraction in dried mulberry were determined. The relation between extraction and temperature was described with Arrhenius equation. Activation energy values, which depend on extraction replicates, have showed changes between 164.232-0.787 kcal/g.mol. In addition, values of 1/T.103 at 293°K, 323°K and 358°K were found as 2.79, 3,09 and 3.41, respectively. 

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Mustafa Karkacıer Bu kişi benim

Ender Sinan Poyrazoğlu Bu kişi benim

Nevzat Artık Bu kişi benim

Sedat Velioğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 2000
Yayımlandığı Sayı Yıl 2000 Cilt: 25 Sayı: 5

Kaynak Göster

APA Karkacıer, M. ., Poyrazoğlu, E. S. ., Artık, N. ., Velioğlu, S. . (2000). Kuru Dut (Morus alba)Ekstraksiyonunun Kinetiği. Gıda, 25(5).
AMA Karkacıer M, Poyrazoğlu ES, Artık N, Velioğlu S. Kuru Dut (Morus alba)Ekstraksiyonunun Kinetiği. GIDA. Ekim 2000;25(5).
Chicago Karkacıer, Mustafa, Ender Sinan Poyrazoğlu, Nevzat Artık, ve Sedat Velioğlu. “Kuru Dut (Morus alba)Ekstraksiyonunun Kinetiği”. Gıda 25, sy. 5 (Ekim 2000).
EndNote Karkacıer M, Poyrazoğlu ES, Artık N, Velioğlu S (01 Ekim 2000) Kuru Dut (Morus alba)Ekstraksiyonunun Kinetiği. Gıda 25 5
IEEE M. . Karkacıer, E. S. . Poyrazoğlu, N. . Artık, ve S. . Velioğlu, “Kuru Dut (Morus alba)Ekstraksiyonunun Kinetiği”, GIDA, c. 25, sy. 5, 2000.
ISNAD Karkacıer, Mustafa vd. “Kuru Dut (Morus alba)Ekstraksiyonunun Kinetiği”. Gıda 25/5 (Ekim 2000).
JAMA Karkacıer M, Poyrazoğlu ES, Artık N, Velioğlu S. Kuru Dut (Morus alba)Ekstraksiyonunun Kinetiği. GIDA. 2000;25.
MLA Karkacıer, Mustafa vd. “Kuru Dut (Morus alba)Ekstraksiyonunun Kinetiği”. Gıda, c. 25, sy. 5, 2000.
Vancouver Karkacıer M, Poyrazoğlu ES, Artık N, Velioğlu S. Kuru Dut (Morus alba)Ekstraksiyonunun Kinetiği. GIDA. 2000;25(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/