BibTex RIS Kaynak Göster

Yersinia and Its Importance in Milk Technology (in Turkish)

Yıl 1990, Cilt: 15 Sayı: 5, - , 01.10.1990

Öz

Enterobacteriaceae familyasında yer alan Yersinia cinsine ait türler, enterotoksin üretebilme yeteneğinde olan ve sıcak kanlı hayvanlar ile insanların bağırsaklarından yaygın olarak izole edilen patojen bakterilerdir.Yersinia türleri, gıda kaynaklı patojenler olmaları yanı sıra buzdolabı koşullarında canlı kalma ve çoğalma özelliklerine de sahiptirler. Bu bakımdan gıda teknolojisinde, dolayısı ile süt endüstrisinde büyük bir öneme haizdirler (Stern ve ark. 1979).  

Yersinia ve Süt Teknolojisindeki Önemi

Yıl 1990, Cilt: 15 Sayı: 5, - , 01.10.1990

Öz

Enterobacteriaceae familyasında yer alan Yersinia cinsine ait türler, enterotoksin üretebilme yeteneğinde olan ve sıcak kanlı hayvanlar ile insanların bağırsaklarından yaygın olarak izole edilen patojen bakterilerdir.Yersinia türleri, gıda kaynaklı patojenler olmaları yanı sıra buzdolabı koşullarında canlı kalma ve çoğalma özelliklerine de sahiptirler. Bu bakımdan gıda teknolojisinde, dolayısı ile süt endüstrisinde büyük bir öneme haizdirler (Stern ve ark. 1979).  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Necati Akbulut Bu kişi benim

Özer Kınık Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 1990
Yayımlandığı Sayı Yıl 1990 Cilt: 15 Sayı: 5

Kaynak Göster

APA Akbulut, N. ., & Kınık, Ö. . (1990). Yersinia ve Süt Teknolojisindeki Önemi. Gıda, 15(5).
AMA Akbulut N, Kınık Ö. Yersinia ve Süt Teknolojisindeki Önemi. GIDA. Ekim 1990;15(5).
Chicago Akbulut, Necati, ve Özer Kınık. “Yersinia Ve Süt Teknolojisindeki Önemi”. Gıda 15, sy. 5 (Ekim 1990).
EndNote Akbulut N, Kınık Ö (01 Ekim 1990) Yersinia ve Süt Teknolojisindeki Önemi. Gıda 15 5
IEEE N. . Akbulut ve Ö. . Kınık, “Yersinia ve Süt Teknolojisindeki Önemi”, GIDA, c. 15, sy. 5, 1990.
ISNAD Akbulut, Necati - Kınık, Özer. “Yersinia Ve Süt Teknolojisindeki Önemi”. Gıda 15/5 (Ekim 1990).
JAMA Akbulut N, Kınık Ö. Yersinia ve Süt Teknolojisindeki Önemi. GIDA. 1990;15.
MLA Akbulut, Necati ve Özer Kınık. “Yersinia Ve Süt Teknolojisindeki Önemi”. Gıda, c. 15, sy. 5, 1990.
Vancouver Akbulut N, Kınık Ö. Yersinia ve Süt Teknolojisindeki Önemi. GIDA. 1990;15(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/