BibTex RIS Kaynak Göster

Microflora of Fish and Microbial Changes in Fishes (in Turkish)

Yıl 1990, Cilt: 15 Sayı: 6, - , 01.12.1990

Öz

Dünyamızda bugün tüketim amacıyla avlanan balık miktarı yılda ortalama olarak 75 milyon tonu bulmaktadır. Avlanan bu balığın yaklaşık %70’i direkt insan gıdası olarak tüketilmektedir. Toplam protein ihtiyacının %4-5’i bundan sağlanmaktadır (Menaprito ve Regenstein, 1988). Balık Ca, P ve Fe gibi mineral maddeler, iyot gibi iz elementler ve buna ilaveten yaşamak için lüzumlu olan vitaminler için iyi bir kaynak teşkil etmektedir (Menaprito ve Regenstein, 1988; Ergenç, 1978). Yine balıklar yüksek miktarda doymamış yağ asitleri içermektedir. Bu nedenlerden dolayı balık gelişen dünyamızın diyetlerinde önemli bir gıda olmaktadır (Menaprito ve Regenstein, 1988)

Balık Mikroflorası ve Balıklarda Meydana Gelen Mikrobiyal Değişmeler

Yıl 1990, Cilt: 15 Sayı: 6, - , 01.12.1990

Öz

Dünyamızda bugün tüketim amacıyla avlanan balık miktarı yılda ortalama olarak 75 milyon tonu bulmaktadır. Avlanan bu balığın yaklaşık %70’i direkt insan gıdası olarak tüketilmektedir. Toplam protein ihtiyacının %4-5’i bundan sağlanmaktadır (Menaprito ve Regenstein, 1988). Balık Ca, P ve Fe gibi mineral maddeler, iyot gibi iz elementler ve buna ilaveten yaşamak için lüzumlu olan vitaminler için iyi bir kaynak teşkil etmektedir (Menaprito ve Regenstein, 1988; Ergenç, 1978). Yine balıklar yüksek miktarda doymamış yağ asitleri içermektedir. Bu nedenlerden dolayı balık gelişen dünyamızın diyetlerinde önemli bir gıda olmaktadır (Menaprito ve Regenstein, 1988)

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Erdoğan Küçüköner

Zerrin Küçüköner Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1990
Yayımlandığı Sayı Yıl 1990 Cilt: 15 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Küçüköner, E. ., & Küçüköner, Z. . (1990). Balık Mikroflorası ve Balıklarda Meydana Gelen Mikrobiyal Değişmeler. Gıda, 15(6).
AMA Küçüköner E, Küçüköner Z. Balık Mikroflorası ve Balıklarda Meydana Gelen Mikrobiyal Değişmeler. GIDA. Aralık 1990;15(6).
Chicago Küçüköner, Erdoğan, ve Zerrin Küçüköner. “Balık Mikroflorası Ve Balıklarda Meydana Gelen Mikrobiyal Değişmeler”. Gıda 15, sy. 6 (Aralık 1990).
EndNote Küçüköner E, Küçüköner Z (01 Aralık 1990) Balık Mikroflorası ve Balıklarda Meydana Gelen Mikrobiyal Değişmeler. Gıda 15 6
IEEE E. . Küçüköner ve Z. . Küçüköner, “Balık Mikroflorası ve Balıklarda Meydana Gelen Mikrobiyal Değişmeler”, GIDA, c. 15, sy. 6, 1990.
ISNAD Küçüköner, Erdoğan - Küçüköner, Zerrin. “Balık Mikroflorası Ve Balıklarda Meydana Gelen Mikrobiyal Değişmeler”. Gıda 15/6 (Aralık 1990).
JAMA Küçüköner E, Küçüköner Z. Balık Mikroflorası ve Balıklarda Meydana Gelen Mikrobiyal Değişmeler. GIDA. 1990;15.
MLA Küçüköner, Erdoğan ve Zerrin Küçüköner. “Balık Mikroflorası Ve Balıklarda Meydana Gelen Mikrobiyal Değişmeler”. Gıda, c. 15, sy. 6, 1990.
Vancouver Küçüköner E, Küçüköner Z. Balık Mikroflorası ve Balıklarda Meydana Gelen Mikrobiyal Değişmeler. GIDA. 1990;15(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/