BibTex RIS Kaynak Göster

Extract, Polyphenol, Ash and some Mineral Element Contents of Young and Old Leaves of Tea Plant Grown from Clone and Seed (Turkish with English Abstract)

Yıl 2001, Cilt: 26 Sayı: 1, - , 01.02.2001

Öz

Amount of extract of leaves of the plants grown both clone and seed was found to be above the values of ISO and TSE standards, and amount of total polyphenol was found to be normal level. Mineral elements concentrations of tea plant grown from clone were found to be higher than that plant grown from seed. Nitrogen, phosphorus, potassium and iron concentrations of the tea plants were grown at sampled areas were found not to be sufficient. The insufficient level is getting increase and increase towards 3rd harvesting period. 

Klon ve Tohumdan Üretilen Çay Bitkisinin Genç ve Yaşlı Yapraklarının Ekstrakt, Polifenol, Kül ve Bazı Mineral Madde İçerikleri

Yıl 2001, Cilt: 26 Sayı: 1, - , 01.02.2001

Öz

Klon ve tohumdan üretilen çay bitkisi yaprağının ekstrakt değerleri ISO ve TSE standartlarının üstünde, toplam polifenol miktarı ise normal düzeyde bulunmuştur. Klondan üretilen çay bitkisinin mineral madde içerikleri tohumdan üretilene oranla daha yüksek bulunmuştur. Örnekleme yapılan alanda yetiştirilen çay bitkilerinin azot, fosfor, potasyum ve demir yönünden yetersiz oldukları belirlenmiştir. Noksanlık düzeyi 3. hasat döneminde daha da artmıştır.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Süleyman Taban Bu kişi benim

Yeşim Okay Bu kişi benim

Burak Kunter Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 2001
Yayımlandığı Sayı Yıl 2001 Cilt: 26 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Taban, S. ., Okay, Y. ., & Kunter, B. . (2001). Klon ve Tohumdan Üretilen Çay Bitkisinin Genç ve Yaşlı Yapraklarının Ekstrakt, Polifenol, Kül ve Bazı Mineral Madde İçerikleri. Gıda, 26(1).
AMA Taban S, Okay Y, Kunter B. Klon ve Tohumdan Üretilen Çay Bitkisinin Genç ve Yaşlı Yapraklarının Ekstrakt, Polifenol, Kül ve Bazı Mineral Madde İçerikleri. GIDA. Şubat 2001;26(1).
Chicago Taban, Süleyman, Yeşim Okay, ve Burak Kunter. “Klon Ve Tohumdan Üretilen Çay Bitkisinin Genç Ve Yaşlı Yapraklarının Ekstrakt, Polifenol, Kül Ve Bazı Mineral Madde İçerikleri”. Gıda 26, sy. 1 (Şubat 2001).
EndNote Taban S, Okay Y, Kunter B (01 Şubat 2001) Klon ve Tohumdan Üretilen Çay Bitkisinin Genç ve Yaşlı Yapraklarının Ekstrakt, Polifenol, Kül ve Bazı Mineral Madde İçerikleri. Gıda 26 1
IEEE S. . Taban, Y. . Okay, ve B. . Kunter, “Klon ve Tohumdan Üretilen Çay Bitkisinin Genç ve Yaşlı Yapraklarının Ekstrakt, Polifenol, Kül ve Bazı Mineral Madde İçerikleri”, GIDA, c. 26, sy. 1, 2001.
ISNAD Taban, Süleyman vd. “Klon Ve Tohumdan Üretilen Çay Bitkisinin Genç Ve Yaşlı Yapraklarının Ekstrakt, Polifenol, Kül Ve Bazı Mineral Madde İçerikleri”. Gıda 26/1 (Şubat 2001).
JAMA Taban S, Okay Y, Kunter B. Klon ve Tohumdan Üretilen Çay Bitkisinin Genç ve Yaşlı Yapraklarının Ekstrakt, Polifenol, Kül ve Bazı Mineral Madde İçerikleri. GIDA. 2001;26.
MLA Taban, Süleyman vd. “Klon Ve Tohumdan Üretilen Çay Bitkisinin Genç Ve Yaşlı Yapraklarının Ekstrakt, Polifenol, Kül Ve Bazı Mineral Madde İçerikleri”. Gıda, c. 26, sy. 1, 2001.
Vancouver Taban S, Okay Y, Kunter B. Klon ve Tohumdan Üretilen Çay Bitkisinin Genç ve Yaşlı Yapraklarının Ekstrakt, Polifenol, Kül ve Bazı Mineral Madde İçerikleri. GIDA. 2001;26(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/