BibTex RIS Kaynak Göster

Microbial Enzymes Used in Nutrition Industry (in Turkish)

Yıl 1985, Cilt: 10 Sayı: 2, - , 01.04.1985

Öz

Çok eski tarihlerden beri insanoğlu, tarımsal ürünlerden değişik besin maddelerinin yapımı için bilinçli olmaksızın mikroorganizmalardan faydalanmış, daha ilk çağlardan mayalanma olayı yardımı ile ekmek, peynir, kımız ve şarap gibi besinler üretmiştir. Bu ve benzeri olaylarda rol oynayan etmenlerin mikroorganizmalar ve içerdikleri ya da salgıladıkları enzimler olduğu ancak, son yüzyıllarda yapılan çalışmalar sonucu anlaşılmıştır.   

Besin Endüstrisinde Kullanılan Mikrobiyal Kaynaklı Enzimler

Yıl 1985, Cilt: 10 Sayı: 2, - , 01.04.1985

Öz

Çok eski tarihlerden beri insanoğlu, tarımsal ürünlerden değişik besin maddelerinin yapımı için bilinçli olmaksızın mikroorganizmalardan faydalanmış, daha ilk çağlardan mayalanma olayı yardımı ile ekmek, peynir, kımız ve şarap gibi besinler üretmiştir. Bu ve benzeri olaylarda rol oynayan etmenlerin mikroorganizmalar ve içerdikleri ya da salgıladıkları enzimler olduğu ancak, son yüzyıllarda yapılan çalışmalar sonucu anlaşılmıştır.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Abdurrahman Arslan Bu kişi benim

Yılmaz Sekin Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 1985
Yayımlandığı Sayı Yıl 1985 Cilt: 10 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Arslan, A. ., & Sekin, Y. . (1985). Besin Endüstrisinde Kullanılan Mikrobiyal Kaynaklı Enzimler. Gıda, 10(2).
AMA Arslan A, Sekin Y. Besin Endüstrisinde Kullanılan Mikrobiyal Kaynaklı Enzimler. GIDA. Nisan 1985;10(2).
Chicago Arslan, Abdurrahman, ve Yılmaz Sekin. “Besin Endüstrisinde Kullanılan Mikrobiyal Kaynaklı Enzimler”. Gıda 10, sy. 2 (Nisan 1985).
EndNote Arslan A, Sekin Y (01 Nisan 1985) Besin Endüstrisinde Kullanılan Mikrobiyal Kaynaklı Enzimler. Gıda 10 2
IEEE A. . Arslan ve Y. . Sekin, “Besin Endüstrisinde Kullanılan Mikrobiyal Kaynaklı Enzimler”, GIDA, c. 10, sy. 2, 1985.
ISNAD Arslan, Abdurrahman - Sekin, Yılmaz. “Besin Endüstrisinde Kullanılan Mikrobiyal Kaynaklı Enzimler”. Gıda 10/2 (Nisan 1985).
JAMA Arslan A, Sekin Y. Besin Endüstrisinde Kullanılan Mikrobiyal Kaynaklı Enzimler. GIDA. 1985;10.
MLA Arslan, Abdurrahman ve Yılmaz Sekin. “Besin Endüstrisinde Kullanılan Mikrobiyal Kaynaklı Enzimler”. Gıda, c. 10, sy. 2, 1985.
Vancouver Arslan A, Sekin Y. Besin Endüstrisinde Kullanılan Mikrobiyal Kaynaklı Enzimler. GIDA. 1985;10(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/