BibTex RIS Kaynak Göster

Tahıl ve Ürünlerinin Zenginleştirilmesinde Dar Boğazlar ve Çözüm Yolları (in Turkish)

Yıl 1991, Cilt: 16 Sayı: 3, - , 01.06.1991

Öz

Taze halde tüketilebilen meyve ve bazı sebzeler dışındaki gıda maddelerinin birçoğu insanlar tarafından tüketilebilmesi için işlenmek veya en azından pişirilmek zorundadır. Günümüzde doğal halde tüketilebilen meyve ve sebzeler bile artık ya uzun süre saklanmak veya yeni tipte başka bir gıdaya dönüştürülmek için bir takım işlemlerden geçirilmektedir. Gıda maddelerinin depolanması, taşınması, işlenmesi ve pişirilmesi sırasında doğal bileşimleri değişmekte ve bünyedeki bazı besin öğelerinin miktarları azalabilmektedir. İşleme süreci boyunca besin öğelerinde meydana gelen değişmeler fiziksel, kimyasal, biyokimyasal veya mikrobiyolojik olabilmektedir.

Tahıl ve Ürünlerinin Zenginleştirilmesinde Dar Boğazlar ve Çözüm Yolları

Yıl 1991, Cilt: 16 Sayı: 3, - , 01.06.1991

Öz

Taze halde tüketilebilen meyve ve bazı sebzeler dışındaki gıda maddelerinin birçoğu insanlar tarafından tüketilebilmesi için işlenmek veya en azından pişirilmek zorundadır. Günümüzde doğal halde tüketilebilen meyve ve sebzeler bile artık ya uzun süre saklanmak veya yeni tipte başka bir gıdaya dönüştürülmek için bir takım işlemlerden geçirilmektedir. Gıda maddelerinin depolanması, taşınması, işlenmesi ve pişirilmesi sırasında doğal bileşimleri değişmekte ve bünyedeki bazı besin öğelerinin miktarları azalabilmektedir. İşleme süreci boyunca besin öğelerinde meydana gelen değişmeler fiziksel, kimyasal, biyokimyasal veya mikrobiyolojik olabilmektedir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Hazım Özkaya Bu kişi benim

Berrin Özkaya Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1991
Yayımlandığı Sayı Yıl 1991 Cilt: 16 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Özkaya, H. ., & Özkaya, B. . (1991). Tahıl ve Ürünlerinin Zenginleştirilmesinde Dar Boğazlar ve Çözüm Yolları. Gıda, 16(3).
AMA Özkaya H, Özkaya B. Tahıl ve Ürünlerinin Zenginleştirilmesinde Dar Boğazlar ve Çözüm Yolları. GIDA. Haziran 1991;16(3).
Chicago Özkaya, Hazım, ve Berrin Özkaya. “Tahıl Ve Ürünlerinin Zenginleştirilmesinde Dar Boğazlar Ve Çözüm Yolları”. Gıda 16, sy. 3 (Haziran 1991).
EndNote Özkaya H, Özkaya B (01 Haziran 1991) Tahıl ve Ürünlerinin Zenginleştirilmesinde Dar Boğazlar ve Çözüm Yolları. Gıda 16 3
IEEE H. . Özkaya ve B. . Özkaya, “Tahıl ve Ürünlerinin Zenginleştirilmesinde Dar Boğazlar ve Çözüm Yolları”, GIDA, c. 16, sy. 3, 1991.
ISNAD Özkaya, Hazım - Özkaya, Berrin. “Tahıl Ve Ürünlerinin Zenginleştirilmesinde Dar Boğazlar Ve Çözüm Yolları”. Gıda 16/3 (Haziran 1991).
JAMA Özkaya H, Özkaya B. Tahıl ve Ürünlerinin Zenginleştirilmesinde Dar Boğazlar ve Çözüm Yolları. GIDA. 1991;16.
MLA Özkaya, Hazım ve Berrin Özkaya. “Tahıl Ve Ürünlerinin Zenginleştirilmesinde Dar Boğazlar Ve Çözüm Yolları”. Gıda, c. 16, sy. 3, 1991.
Vancouver Özkaya H, Özkaya B. Tahıl ve Ürünlerinin Zenginleştirilmesinde Dar Boğazlar ve Çözüm Yolları. GIDA. 1991;16(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/