BibTex RIS Kaynak Göster

Confounders Encountered in the Microbiological Control of Yoghurt (Turkish with English Abstract)

Yıl 1991, Cilt: 16 Sayı: 3, - , 01.06.1991

Öz

The various confounders especially on coliform determinations of yoghurt have been detected by using different selective media. In this study, resolution and elimination of these problems depended on undesirable yeast contamination of yoghurt was investigated. Also some Turkish regulations rules and other microbiological control problems which are concerning on this subject were investigated and have been tried to find some advices.

Yoğurdun Mikrobiyolojik Kontrollerinde Karşılaşılan Yanılgılar ve Sorunlar

Yıl 1991, Cilt: 16 Sayı: 3, - , 01.06.1991

Öz

Farklı selektif ortamlar kullanılarak yapılan mikrobiyolojik yoğurt analizleri, özellikle koliform belirlemelerinde çeşitli yanılgı durumlarla karşılaşılabildiğini göstermiştir. Çalışmada yoğurttaki maya kontaminasyonlarına bağlı olarak gelişebilen bu yanılgıların açıklanması ve ortadan kaldırılması amaçlanmıştır. Konuyla ilgili tüzük ve yönetmelik aksaklıkları, bunların giderilmeleri hususları ve analizcilerin karşılaştıkları diğer mikrobiyolojik kontrol problemleri de ele alınarak bazı öneriler getirilmeye çalışılmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Şeminur Topal Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1991
Yayımlandığı Sayı Yıl 1991 Cilt: 16 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Topal, Ş. . (1991). Yoğurdun Mikrobiyolojik Kontrollerinde Karşılaşılan Yanılgılar ve Sorunlar. Gıda, 16(3).
AMA Topal Ş. Yoğurdun Mikrobiyolojik Kontrollerinde Karşılaşılan Yanılgılar ve Sorunlar. GIDA. Haziran 1991;16(3).
Chicago Topal, Şeminur. “Yoğurdun Mikrobiyolojik Kontrollerinde Karşılaşılan Yanılgılar Ve Sorunlar”. Gıda 16, sy. 3 (Haziran 1991).
EndNote Topal Ş (01 Haziran 1991) Yoğurdun Mikrobiyolojik Kontrollerinde Karşılaşılan Yanılgılar ve Sorunlar. Gıda 16 3
IEEE Ş. . Topal, “Yoğurdun Mikrobiyolojik Kontrollerinde Karşılaşılan Yanılgılar ve Sorunlar”, GIDA, c. 16, sy. 3, 1991.
ISNAD Topal, Şeminur. “Yoğurdun Mikrobiyolojik Kontrollerinde Karşılaşılan Yanılgılar Ve Sorunlar”. Gıda 16/3 (Haziran 1991).
JAMA Topal Ş. Yoğurdun Mikrobiyolojik Kontrollerinde Karşılaşılan Yanılgılar ve Sorunlar. GIDA. 1991;16.
MLA Topal, Şeminur. “Yoğurdun Mikrobiyolojik Kontrollerinde Karşılaşılan Yanılgılar Ve Sorunlar”. Gıda, c. 16, sy. 3, 1991.
Vancouver Topal Ş. Yoğurdun Mikrobiyolojik Kontrollerinde Karşılaşılan Yanılgılar ve Sorunlar. GIDA. 1991;16(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/