BibTex RIS Kaynak Göster

Microbiological Quality of Ice-Creams Consumed in Elazığ (Turkish with English Abstract)

Yıl 1991, Cilt: 16 Sayı: 3, - , 01.06.1991

Öz

In this study, microbiological quality control of 17 ice-cream samples collected in Elazığ were made according to the random sampling method. For this, purpose numbers of total bacteria, Salmonella, Escherichia coli, Enterobacter, Klebsiella and Staphylococcus were investigated. Countings were carried out by using selective mediums according to Koch Petri dish (dilution) method. This study showed that hygienic quality of the investigated ice-cream samples were inadequate. In addition, numbers of pathogen microorganism such as Salmonella and Staphylococcus were found to be high.

Elazığ’da Tüketime Sunulan Dondurmaların Mikrobiyolojik Kalitesi

Yıl 1991, Cilt: 16 Sayı: 3, - , 01.06.1991

Öz

Bu çalışmada, tesadüfi örnekleme metoduna göre Elazığ piyasasından temin edilen 17 dondurma örneğinin mikrobiyolojik kalite kontrolü yapılmıştır. Bu amaçla dondurmalarda toplam bakteri, Salmonella, Escherichia coli, Enterobacter, Klebsiella ve Staphylococcus sayıları araştırılmıştır. Sayımlar, selektif besiyerleri kullanılarak Koch Petri kutusu (Dilüsyon) metoduna göre yapılmıştır. Üzerinde çalışılan dondurma örneklerinin genellikle hijyenik kalitelerinin istenilen düzeyde olmadığı görülmüş, yukarıda belirtilen koliform mikroorganizmalarla, Salmonella ve Staphylococcus gibi patojen mikroorganizma sayılarının yüksek olduğu tespit edilmiştir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Metin Dığrak Bu kişi benim

Sami Özçelik Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1991
Yayımlandığı Sayı Yıl 1991 Cilt: 16 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Dığrak, M. ., & Özçelik, S. . (1991). Elazığ’da Tüketime Sunulan Dondurmaların Mikrobiyolojik Kalitesi. Gıda, 16(3).
AMA Dığrak M, Özçelik S. Elazığ’da Tüketime Sunulan Dondurmaların Mikrobiyolojik Kalitesi. GIDA. Haziran 1991;16(3).
Chicago Dığrak, Metin, ve Sami Özçelik. “Elazığ’da Tüketime Sunulan Dondurmaların Mikrobiyolojik Kalitesi”. Gıda 16, sy. 3 (Haziran 1991).
EndNote Dığrak M, Özçelik S (01 Haziran 1991) Elazığ’da Tüketime Sunulan Dondurmaların Mikrobiyolojik Kalitesi. Gıda 16 3
IEEE M. . Dığrak ve S. . Özçelik, “Elazığ’da Tüketime Sunulan Dondurmaların Mikrobiyolojik Kalitesi”, GIDA, c. 16, sy. 3, 1991.
ISNAD Dığrak, Metin - Özçelik, Sami. “Elazığ’da Tüketime Sunulan Dondurmaların Mikrobiyolojik Kalitesi”. Gıda 16/3 (Haziran 1991).
JAMA Dığrak M, Özçelik S. Elazığ’da Tüketime Sunulan Dondurmaların Mikrobiyolojik Kalitesi. GIDA. 1991;16.
MLA Dığrak, Metin ve Sami Özçelik. “Elazığ’da Tüketime Sunulan Dondurmaların Mikrobiyolojik Kalitesi”. Gıda, c. 16, sy. 3, 1991.
Vancouver Dığrak M, Özçelik S. Elazığ’da Tüketime Sunulan Dondurmaların Mikrobiyolojik Kalitesi. GIDA. 1991;16(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/