BibTex RIS Kaynak Göster

The Effect of Hydrogenation Conditions on Trans Fatty Acids Formation and Selectivity of Reaction During Cottonseed Oil Hydrogenation (Turkish with English Abstract)

Yıl 2001, Cilt: 26 Sayı: 4, - , 01.08.2001

Öz

In this study, the effect of temperature, hydrogen pressure and catalyst concentration on trans fatty acids content, solid fat content, melting point of cottonseed oil hydrogenated by using nickel catalyst in a pilot plant scale dead-end type reactor was investigated. Linoleic selectivity of the reaction for each hydrogenation conditions was also calculated. 

Pamuk Yağının Hidrojenasyonunda İşlem Koşullarının Trans Yağ Asitlerinin Oluşumu ve Reaksiyonun Seçiciliği Üzerindeki Etkileri

Yıl 2001, Cilt: 26 Sayı: 4, - , 01.08.2001

Öz

Bu çalışmada, pilot ölçekli dead-end tipi bir reaktörde nikel katalizörü kullanılarak hidrojene edilen pamuk yağının trans yağ asidi içeriği, katı yağ oranı, erime noktası ve linoelik seçiciliği üzerine reaksiyon sıcaklığının, hidrojen basıncının ve katalizör konsantrasyonun etkileri incelenmiştir.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Aytaç Saygın Gümüşkesen Bu kişi benim

Mehmet Beyaz Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 2001
Yayımlandığı Sayı Yıl 2001 Cilt: 26 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Gümüşkesen, A. S. ., & Beyaz, M. . (2001). Pamuk Yağının Hidrojenasyonunda İşlem Koşullarının Trans Yağ Asitlerinin Oluşumu ve Reaksiyonun Seçiciliği Üzerindeki Etkileri. Gıda, 26(4).
AMA Gümüşkesen AS, Beyaz M. Pamuk Yağının Hidrojenasyonunda İşlem Koşullarının Trans Yağ Asitlerinin Oluşumu ve Reaksiyonun Seçiciliği Üzerindeki Etkileri. GIDA. Ağustos 2001;26(4).
Chicago Gümüşkesen, Aytaç Saygın, ve Mehmet Beyaz. “Pamuk Yağının Hidrojenasyonunda İşlem Koşullarının Trans Yağ Asitlerinin Oluşumu Ve Reaksiyonun Seçiciliği Üzerindeki Etkileri”. Gıda 26, sy. 4 (Ağustos 2001).
EndNote Gümüşkesen AS, Beyaz M (01 Ağustos 2001) Pamuk Yağının Hidrojenasyonunda İşlem Koşullarının Trans Yağ Asitlerinin Oluşumu ve Reaksiyonun Seçiciliği Üzerindeki Etkileri. Gıda 26 4
IEEE A. S. . Gümüşkesen ve M. . Beyaz, “Pamuk Yağının Hidrojenasyonunda İşlem Koşullarının Trans Yağ Asitlerinin Oluşumu ve Reaksiyonun Seçiciliği Üzerindeki Etkileri”, GIDA, c. 26, sy. 4, 2001.
ISNAD Gümüşkesen, Aytaç Saygın - Beyaz, Mehmet. “Pamuk Yağının Hidrojenasyonunda İşlem Koşullarının Trans Yağ Asitlerinin Oluşumu Ve Reaksiyonun Seçiciliği Üzerindeki Etkileri”. Gıda 26/4 (Ağustos 2001).
JAMA Gümüşkesen AS, Beyaz M. Pamuk Yağının Hidrojenasyonunda İşlem Koşullarının Trans Yağ Asitlerinin Oluşumu ve Reaksiyonun Seçiciliği Üzerindeki Etkileri. GIDA. 2001;26.
MLA Gümüşkesen, Aytaç Saygın ve Mehmet Beyaz. “Pamuk Yağının Hidrojenasyonunda İşlem Koşullarının Trans Yağ Asitlerinin Oluşumu Ve Reaksiyonun Seçiciliği Üzerindeki Etkileri”. Gıda, c. 26, sy. 4, 2001.
Vancouver Gümüşkesen AS, Beyaz M. Pamuk Yağının Hidrojenasyonunda İşlem Koşullarının Trans Yağ Asitlerinin Oluşumu ve Reaksiyonun Seçiciliği Üzerindeki Etkileri. GIDA. 2001;26(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/