In this study, some properties and production method of Kes were determined. According to the chemical results average drymatter 68.03%, water content, 31.97% fat content 11.35%, non-fat drymatter 56.68%, total ash content 8.33%, salt 7.08%, protein 42.34%, pH 3.9 and titratable acidity 2.64% (lactic acid) were obtained. The results of microbiological analyses as followed total bacterial count 5.981 log/g, mold and yeast numbers 4.686 log/g, number of lactic acid bacteria 4.466 log/g, proteolotic bacteria 4.536 log/g and lipholytic bacteria counts 3.930 log/g. Coliform bacteria were not seen on the Kes samples analyzed.
Bu araştırmada Ordu ilinin değişik yörelerinde üretilen Keşin yapım tekniği ve satışa sunulan Keşlerden 20 adet örnek üzerinde fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizler yapılmıştır. Kimyasal analiz sonuçlarına göre ortalama değerler şöyledir: kurumadde oranı %68.03, su oranı %31.97, yağ oranı %11.35, yağsız kurumadde oranı %56.68, kül oranı %8.33, tuz oranı %7.08, protein oranı %42.34, pH 3.9 ve titrasyon asitliği %2.64 (laktik asit cinsinden) dür. Mikrobiyolojik analiz sonuçlarına göre; toplam bakteri sayısı 5.981 log/g, maya ve küf sayısı 4.686 log/g, laktik asit bakteri sayısı 4.466 log/g, proteolitik bakteri sayısı 4.536 log/g ve lipolitik bakteri sayısı 3.930 log/g olarak bulunmuştur. Analize tabi tutulan Keş örneklerinde koliform grubu bakteriye rastlanmamıştır.
Tarakçı, Z. ., Küçüköner, E. ., & Yurt, B. . (2001). Ordu ve Yöresinde İmal Edilen Keşin Yapılışı ve bazı Özellikleri Üzerinde bir Araştırma. Gıda, 26(4).
AMA
Tarakçı Z, Küçüköner E, Yurt B. Ordu ve Yöresinde İmal Edilen Keşin Yapılışı ve bazı Özellikleri Üzerinde bir Araştırma. GIDA. Ağustos 2001;26(4).
Chicago
Tarakçı, Zekai, Erdoğan Küçüköner, ve Bayram Yurt. “Ordu Ve Yöresinde İmal Edilen Keşin Yapılışı Ve Bazı Özellikleri Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda 26, sy. 4 (Ağustos 2001).
EndNote
Tarakçı Z, Küçüköner E, Yurt B (01 Ağustos 2001) Ordu ve Yöresinde İmal Edilen Keşin Yapılışı ve bazı Özellikleri Üzerinde bir Araştırma. Gıda 26 4
IEEE
Z. . Tarakçı, E. . Küçüköner, ve B. . Yurt, “Ordu ve Yöresinde İmal Edilen Keşin Yapılışı ve bazı Özellikleri Üzerinde bir Araştırma”, GIDA, c. 26, sy. 4, 2001.
ISNAD
Tarakçı, Zekai vd. “Ordu Ve Yöresinde İmal Edilen Keşin Yapılışı Ve Bazı Özellikleri Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda 26/4 (Ağustos 2001).
JAMA
Tarakçı Z, Küçüköner E, Yurt B. Ordu ve Yöresinde İmal Edilen Keşin Yapılışı ve bazı Özellikleri Üzerinde bir Araştırma. GIDA. 2001;26.
MLA
Tarakçı, Zekai vd. “Ordu Ve Yöresinde İmal Edilen Keşin Yapılışı Ve Bazı Özellikleri Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda, c. 26, sy. 4, 2001.
Vancouver
Tarakçı Z, Küçüköner E, Yurt B. Ordu ve Yöresinde İmal Edilen Keşin Yapılışı ve bazı Özellikleri Üzerinde bir Araştırma. GIDA. 2001;26(4).