BibTex RIS Kaynak Göster

Lipolysis in Milk and Milk Products (in Turkish)

Yıl 1985, Cilt: 10 Sayı: 3, - , 01.06.1985

Öz

Lipoliz; süt yağının enzimatik olarak hidrolizasyonudur. Trigliseridlerin hidrolizasyonu sonucunda serbest hale geçen küçük moleküllü yağ asitlerinin miktarına bağımlı olarak süt ürünlerinde acılaşma olarak nitelendirilen aroma bozuklukları görülmektedir. Aroma bozukluklarında birçok tepkime bir arada oluştuğu için (mikrobiyolojik, enzimatik, kimyasal) bozulma nedenini saptamak son derece güçtür. Özellikle tereyağının dayanım süresinin belirlenmesinde önemli etkiye lipoliz olayının nedeni olarak lipaz enziminin çok geniş sıcaklık dereceleri arasında aktivitesini koruduğu yada reaktif hale geldiği saptanmıştır.

Süt ve Ürünlerinde Lipoliz

Yıl 1985, Cilt: 10 Sayı: 3, - , 01.06.1985

Öz

Lipoliz; süt yağının enzimatik olarak hidrolizasyonudur. Trigliseridlerin hidrolizasyonu sonucunda serbest hale geçen küçük moleküllü yağ asitlerinin miktarına bağımlı olarak süt ürünlerinde acılaşma olarak nitelendirilen aroma bozuklukları görülmektedir. Aroma bozukluklarında birçok tepkime bir arada oluştuğu için (mikrobiyolojik, enzimatik, kimyasal) bozulma nedenini saptamak son derece güçtür. Özellikle tereyağının dayanım süresinin belirlenmesinde önemli etkiye lipoliz olayının nedeni olarak lipaz enziminin çok geniş sıcaklık dereceleri arasında aktivitesini koruduğu yada reaktif hale geldiği saptanmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Metin Atamer Bu kişi benim

Adnan Çavuş Bu kişi benim

Hürriyet Şen Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1985
Yayımlandığı Sayı Yıl 1985 Cilt: 10 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Atamer, M. ., Çavuş, A. ., & Şen, H. . (1985). Süt ve Ürünlerinde Lipoliz. Gıda, 10(3).
AMA Atamer M, Çavuş A, Şen H. Süt ve Ürünlerinde Lipoliz. GIDA. Haziran 1985;10(3).
Chicago Atamer, Metin, Adnan Çavuş, ve Hürriyet Şen. “Süt Ve Ürünlerinde Lipoliz”. Gıda 10, sy. 3 (Haziran 1985).
EndNote Atamer M, Çavuş A, Şen H (01 Haziran 1985) Süt ve Ürünlerinde Lipoliz. Gıda 10 3
IEEE M. . Atamer, A. . Çavuş, ve H. . Şen, “Süt ve Ürünlerinde Lipoliz”, GIDA, c. 10, sy. 3, 1985.
ISNAD Atamer, Metin vd. “Süt Ve Ürünlerinde Lipoliz”. Gıda 10/3 (Haziran 1985).
JAMA Atamer M, Çavuş A, Şen H. Süt ve Ürünlerinde Lipoliz. GIDA. 1985;10.
MLA Atamer, Metin vd. “Süt Ve Ürünlerinde Lipoliz”. Gıda, c. 10, sy. 3, 1985.
Vancouver Atamer M, Çavuş A, Şen H. Süt ve Ürünlerinde Lipoliz. GIDA. 1985;10(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/