BibTex RIS Kaynak Göster

Importance of Organic Acids and Their Effects on Cheese Quality (in Turkish)

Yıl 1985, Cilt: 10 Sayı: 4, - , 01.08.1985

Öz

Serbest organik asitler pek çok metabolik olaylara iştirak ederler. Bunlar yağın lipolizinde, proteinin proteolizinde ve karbonhidratların glikolizinde meydana gelirler. Organik asitlerin önemi çok çeşitlidir. Bunlar aşağıdaki gibi sıralanabilir: Organik asitler; - Önemli koku ve tad bileşenleridir, - pH belirleyen maddelerdir, - Toplam fermentasyon olaylarının önemli belirtecidirler, - Mikrobiyolojik değerlendirmede bir ölçüdürler, - Peynirin depolanma kabiliyeti hakkında önceden tahmini bilgi verirler, - Belirli peynir hatalarının bilinmesini mümkün kılarlar.

Organik Asitlerin Önemi ve Peynirin Kalitesi Üzerine Etkileri

Yıl 1985, Cilt: 10 Sayı: 4, - , 01.08.1985

Öz

Serbest organik asitler pek çok metabolik olaylara iştirak ederler. Bunlar yağın lipolizinde, proteinin proteolizinde ve karbonhidratların glikolizinde meydana gelirler. Organik asitlerin önemi çok çeşitlidir. Bunlar aşağıdaki gibi sıralanabilir: Organik asitler; - Önemli koku ve tad bileşenleridir, - pH belirleyen maddelerdir, - Toplam fermentasyon olaylarının önemli belirtecidirler, - Mikrobiyolojik değerlendirmede bir ölçüdürler, - Peynirin depolanma kabiliyeti hakkında önceden tahmini bilgi verirler, - Belirli peynir hatalarının bilinmesini mümkün kılarlar.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Yazan: E. Tschager Bu kişi benim

Çeviren: Lâtif Öztek Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1985
Yayımlandığı Sayı Yıl 1985 Cilt: 10 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Tschager, Y. E. ., & Öztek, Ç. L. . (1985). Organik Asitlerin Önemi ve Peynirin Kalitesi Üzerine Etkileri. Gıda, 10(4).
AMA Tschager YE, Öztek ÇL. Organik Asitlerin Önemi ve Peynirin Kalitesi Üzerine Etkileri. GIDA. Ağustos 1985;10(4).
Chicago Tschager, Yazan: E., ve Çeviren: Lâtif Öztek. “Organik Asitlerin Önemi Ve Peynirin Kalitesi Üzerine Etkileri”. Gıda 10, sy. 4 (Ağustos 1985).
EndNote Tschager YE, Öztek ÇL (01 Ağustos 1985) Organik Asitlerin Önemi ve Peynirin Kalitesi Üzerine Etkileri. Gıda 10 4
IEEE Y. E. . Tschager ve Ç. L. . Öztek, “Organik Asitlerin Önemi ve Peynirin Kalitesi Üzerine Etkileri”, GIDA, c. 10, sy. 4, 1985.
ISNAD Tschager, Yazan: E. - Öztek, Çeviren: Lâtif. “Organik Asitlerin Önemi Ve Peynirin Kalitesi Üzerine Etkileri”. Gıda 10/4 (Ağustos 1985).
JAMA Tschager YE, Öztek ÇL. Organik Asitlerin Önemi ve Peynirin Kalitesi Üzerine Etkileri. GIDA. 1985;10.
MLA Tschager, Yazan: E. ve Çeviren: Lâtif Öztek. “Organik Asitlerin Önemi Ve Peynirin Kalitesi Üzerine Etkileri”. Gıda, c. 10, sy. 4, 1985.
Vancouver Tschager YE, Öztek ÇL. Organik Asitlerin Önemi ve Peynirin Kalitesi Üzerine Etkileri. GIDA. 1985;10(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/