BibTex RIS Kaynak Göster

The Effect of Modified Atmosphere Packaging on the Shelf Life of Troutburgers (Turkish with English Abstract)

Yıl 2002, Cilt: 27 Sayı: 3, - , 01.06.2002

Öz

in this study; the trout burgers were packaged as atmospheric control group, group A which includes %5 O2 + %35 CO2 + %60 N2, and group B which includes %30 CO2 + %70 N2 and all groups were stored at + 4°C. According to the sensory and TVB-N analyses; the shelf life of the control group was 21 days; but the modified atmosphere groups' shelf life were 35 days. But, because of the high levels of the Total Viable Count consumption of this product is risky for such a long period. Therefore, using the antimicrobial agents can be recommended. 

Modifiye Atmosferde Paketlemenin Alabalık Burgerlerinin Raf Ömrü Üzerine Etkisi

Yıl 2002, Cilt: 27 Sayı: 3, - , 01.06.2002

Öz

Çalışmada alabalık burgerleri atmosferik havayla, %5 O2 + %35 CO2+ %60 N2 ile ve %30 CO2 + %70 N2 ile paketlenmiş +4°C'de depolanmıştır. Duyusal ve TVB-N analizlerine göre, kontrol grubunun raf ömrü 21 gün, modifiye atmosfer gruplarının ise 35 gündür. Ancak, toplam bakteri yükünün yüksekliği nedeniyle, ürünün bu kadar uzun sürelerde tüketilmesi risklidir. Bu nedenle antimikrobiyal madde kullanılması tavsiye edilebilir.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Sühendan Metin Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2002
Yayımlandığı Sayı Yıl 2002 Cilt: 27 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Metin, S. . (2002). Modifiye Atmosferde Paketlemenin Alabalık Burgerlerinin Raf Ömrü Üzerine Etkisi. Gıda, 27(3).
AMA Metin S. Modifiye Atmosferde Paketlemenin Alabalık Burgerlerinin Raf Ömrü Üzerine Etkisi. GIDA. Haziran 2002;27(3).
Chicago Metin, Sühendan. “Modifiye Atmosferde Paketlemenin Alabalık Burgerlerinin Raf Ömrü Üzerine Etkisi”. Gıda 27, sy. 3 (Haziran 2002).
EndNote Metin S (01 Haziran 2002) Modifiye Atmosferde Paketlemenin Alabalık Burgerlerinin Raf Ömrü Üzerine Etkisi. Gıda 27 3
IEEE S. . Metin, “Modifiye Atmosferde Paketlemenin Alabalık Burgerlerinin Raf Ömrü Üzerine Etkisi”, GIDA, c. 27, sy. 3, 2002.
ISNAD Metin, Sühendan. “Modifiye Atmosferde Paketlemenin Alabalık Burgerlerinin Raf Ömrü Üzerine Etkisi”. Gıda 27/3 (Haziran 2002).
JAMA Metin S. Modifiye Atmosferde Paketlemenin Alabalık Burgerlerinin Raf Ömrü Üzerine Etkisi. GIDA. 2002;27.
MLA Metin, Sühendan. “Modifiye Atmosferde Paketlemenin Alabalık Burgerlerinin Raf Ömrü Üzerine Etkisi”. Gıda, c. 27, sy. 3, 2002.
Vancouver Metin S. Modifiye Atmosferde Paketlemenin Alabalık Burgerlerinin Raf Ömrü Üzerine Etkisi. GIDA. 2002;27(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/