BibTex RIS Kaynak Göster

Iron Content of Milk Produced in Samsun Province (in Turkish)

Yıl 1992, Cilt: 17 Sayı: 2, - , 01.04.1992

Öz

Araştırmada; Samsun’un Doğu ve Batısında bulunan bölgelerden alınan 150 adet süt numunesinde demir miktarları atomik absorbsiyon spektrofotometresi ile ölçülmüştür. Ortalama demir miktarı 60.24 mg/100 g olara tespit edilmiş olup, bölgeler arasında önemli farklılıklar bulunmaktadır (P<0.01). Varyasyon sınırları 2.7-249.3 mg/100 g arasındadır. Hayvanın yaşı ve laktasyon periyodu demir miktarı üzerinde etkili olmamaktadır.

Samsun İlinde Üretilen Sütlerin Demir Miktarı

Yıl 1992, Cilt: 17 Sayı: 2, - , 01.04.1992

Öz

Araştırmada; Samsun’un Doğu ve Batısında bulunan bölgelerden alınan 150 adet süt numunesinde demir miktarları atomik absorbsiyon spektrofotometresi ile ölçülmüştür. Ortalama demir miktarı 60.24 mg/100 g olara tespit edilmiş olup, bölgeler arasında önemli farklılıklar bulunmaktadır (P<0.01). Varyasyon sınırları 2.7-249.3 mg/100 g arasındadır. Hayvanın yaşı ve laktasyon periyodu demir miktarı üzerinde etkili olmamaktadır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Gülderen Oysun Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 1992
Yayımlandığı Sayı Yıl 1992 Cilt: 17 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Oysun, G. . (1992). Samsun İlinde Üretilen Sütlerin Demir Miktarı. Gıda, 17(2).
AMA Oysun G. Samsun İlinde Üretilen Sütlerin Demir Miktarı. GIDA. Nisan 1992;17(2).
Chicago Oysun, Gülderen. “Samsun İlinde Üretilen Sütlerin Demir Miktarı”. Gıda 17, sy. 2 (Nisan 1992).
EndNote Oysun G (01 Nisan 1992) Samsun İlinde Üretilen Sütlerin Demir Miktarı. Gıda 17 2
IEEE G. . Oysun, “Samsun İlinde Üretilen Sütlerin Demir Miktarı”, GIDA, c. 17, sy. 2, 1992.
ISNAD Oysun, Gülderen. “Samsun İlinde Üretilen Sütlerin Demir Miktarı”. Gıda 17/2 (Nisan 1992).
JAMA Oysun G. Samsun İlinde Üretilen Sütlerin Demir Miktarı. GIDA. 1992;17.
MLA Oysun, Gülderen. “Samsun İlinde Üretilen Sütlerin Demir Miktarı”. Gıda, c. 17, sy. 2, 1992.
Vancouver Oysun G. Samsun İlinde Üretilen Sütlerin Demir Miktarı. GIDA. 1992;17(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/