BibTex RIS Kaynak Göster

Investigation on Presentation of spme Importent Food-Poisioning Microorganism in Baby and Child Infant Food Formulas (Turkish with English Abstract)

Yıl 2002, Cilt: 27 Sayı: 4, - , 01.08.2002

Öz

60 infant food formula samples were collected from the local market in their original packages. 50 of these samples were dry formulas, 10 of them were in conserved food form. All of the samples were examined for Escherichia coli, Bacillus cereus, Staphylococcusaureus, Salmonella spp, and coliform bacteria count. While coliform bacteria were isolated from 15 samples (%25.0) and B. cereus from 2 samples (%3.3), E. coli, S. aureus and Salmonella spp. were not determined from any of the samples. All the positive samples were from the dry formulas group. 

Ülkemizde Satılan Bebek ve Çocuk Mamalarında Gıda Zehirlenmesine Neden Olan Önemli Bazı Mikroorganizmaların Varlığı Üzerine Araştırmalar

Yıl 2002, Cilt: 27 Sayı: 4, - , 01.08.2002

Öz

Piyasada tüketime sunulan 60 adet mama numunesi incelenmek üzere orijinal ambalajlarında toplandı. Bu numunelerin 50 adedi kuru mama, 10 adedi ise konserve mama formundaydı. Tüm numuneler koliform bakteri sayısı açısından, ayrıca Escherichia coli, Bacillus cereus, Staphylococcus aureus ve Salmonella spp. açısından incelendi. 15 numuneden (% 25.0) koliform bakteri, 2 numuneden (% 3.3) ise B. cereus izole edilirken hiçbir numunede E. coli, S. aureus ve Salmonella spp. bulunamadı. Tüm pozitif numuneler kuru mama grubuna aitti.    

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Özer Ergün Bu kişi benim

Harun Aksu Bu kişi benim

Özge Özgen Arun Bu kişi benim

Hilal Çolak Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 2002
Yayımlandığı Sayı Yıl 2002 Cilt: 27 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Ergün, Ö. ., Aksu, H. ., Arun, Ö. Ö. ., Çolak, H. . (2002). Ülkemizde Satılan Bebek ve Çocuk Mamalarında Gıda Zehirlenmesine Neden Olan Önemli Bazı Mikroorganizmaların Varlığı Üzerine Araştırmalar. Gıda, 27(4).
AMA Ergün Ö, Aksu H, Arun ÖÖ, Çolak H. Ülkemizde Satılan Bebek ve Çocuk Mamalarında Gıda Zehirlenmesine Neden Olan Önemli Bazı Mikroorganizmaların Varlığı Üzerine Araştırmalar. GIDA. Ağustos 2002;27(4).
Chicago Ergün, Özer, Harun Aksu, Özge Özgen Arun, ve Hilal Çolak. “Ülkemizde Satılan Bebek Ve Çocuk Mamalarında Gıda Zehirlenmesine Neden Olan Önemli Bazı Mikroorganizmaların Varlığı Üzerine Araştırmalar”. Gıda 27, sy. 4 (Ağustos 2002).
EndNote Ergün Ö, Aksu H, Arun ÖÖ, Çolak H (01 Ağustos 2002) Ülkemizde Satılan Bebek ve Çocuk Mamalarında Gıda Zehirlenmesine Neden Olan Önemli Bazı Mikroorganizmaların Varlığı Üzerine Araştırmalar. Gıda 27 4
IEEE Ö. . Ergün, H. . Aksu, Ö. Ö. . Arun, ve H. . Çolak, “Ülkemizde Satılan Bebek ve Çocuk Mamalarında Gıda Zehirlenmesine Neden Olan Önemli Bazı Mikroorganizmaların Varlığı Üzerine Araştırmalar”, GIDA, c. 27, sy. 4, 2002.
ISNAD Ergün, Özer vd. “Ülkemizde Satılan Bebek Ve Çocuk Mamalarında Gıda Zehirlenmesine Neden Olan Önemli Bazı Mikroorganizmaların Varlığı Üzerine Araştırmalar”. Gıda 27/4 (Ağustos 2002).
JAMA Ergün Ö, Aksu H, Arun ÖÖ, Çolak H. Ülkemizde Satılan Bebek ve Çocuk Mamalarında Gıda Zehirlenmesine Neden Olan Önemli Bazı Mikroorganizmaların Varlığı Üzerine Araştırmalar. GIDA. 2002;27.
MLA Ergün, Özer vd. “Ülkemizde Satılan Bebek Ve Çocuk Mamalarında Gıda Zehirlenmesine Neden Olan Önemli Bazı Mikroorganizmaların Varlığı Üzerine Araştırmalar”. Gıda, c. 27, sy. 4, 2002.
Vancouver Ergün Ö, Aksu H, Arun ÖÖ, Çolak H. Ülkemizde Satılan Bebek ve Çocuk Mamalarında Gıda Zehirlenmesine Neden Olan Önemli Bazı Mikroorganizmaların Varlığı Üzerine Araştırmalar. GIDA. 2002;27(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/